STRAVIČNE SCENE IZ ZOO VRTA! Lav ščepao dete – niko nije mogao da ga odvoji od podivljale zveri (VIDEO)

 STRAVIČNE SCENE IZ ZOO VRTA! Lav ščepao dete – niko nije mogao da ga odvoji od podivljale zveri (VIDEO)

Foto: Printscreen

Dečak iz Palestine tragično je nastradao kad je u zoološkom vrtu ušetao u ograđeni prostor lava.

Hamada Iktiet (6) otišao je juče sa porodicom u privatni zoološki vrt u Gazi kad ga je za vrat ščepala podivljala velika mačka, piše britanski  Daily Mail.

Na veoma uznemirujućim snimcima vidi se lav kako svom snagom pokušava da u kavez uvuče dečaka koji se zaglavio između rešetaka. Vide se i mrlje od krvi na rešetkama.

Snimak možete pogledati OVDE.

Portparol policije rekao je da je životinja napala mališana nakon što se Hamada popeo kroz zaštitnu ogradu u zoološkom vrtu u parku Asda u gradu Kan Junisu na jugu Gaze.Dečakova porodica, međutim, tvrdi da je dečak, koji je bio u zoo vrtu sa majkom i ostalim članovima porodice, samo prišao spoljnoj ogradi uz koju je stajao lav.

Policija je zatvorila park dok se istraga ne završi.

Smatra se da je to prvi put da su nekoga ubile životinje koje se drže u jednom od nekoliko privatnih zooloških vrtova u Gazi. Fatalni napad podstakao je nove pozive da se zoo vrtovi zatvore jer se životinje ne mogu pravilno zbrinuti na siromašnoj i prenatrpanoj teritoriji koja je dom za oko dva miliona ljudi.

Veruje se da životinje žive u teškim uslovima i da pate zbog ponovljenih borbi između Izraela i Hamasa u Gazi što je dovelo do zanemarivanja i gladovanja, ali i nedostatka medicinske nege.