STRAVIČNA SAOBRAĆAJNA NESREĆA U HRVATSKOJ! U lančanom sudaru učestvovalo više od deset vozila, ima poginulih i povređenih!

 STRAVIČNA SAOBRAĆAJNA NESREĆA U HRVATSKOJ! U lančanom sudaru učestvovalo više od deset vozila, ima poginulih i povređenih!

Foto: Srbija Danas

Teška saobraćajna nesreća dogodila se danas oko 18.25 sati na auto-putu A3 kod Nove Gradiške u Hrvatskoj. Prema prvim informacijama jedna osoba je poginula, a povređeno je 11 osoba, od koji je četvoro zadobilo teže povrede.

Do nesreće je došlo na južnoj  traci auto-puta, a u njoj je učestvovao veći broj automobila, kako teretnih tako i putničkih. Kako Index.hr nezvanično saznaje, niz sudara se dogodio na deonici dugoj oko 200 metara. Po svemu sudeći, nesreći je kumovala magla koja se relativno brzo spustila na tom području.

U bolnicu u Novoj Gradiški primljeno je 11 povređenih. Za RTL je tu informaciju potvrdio direktor Josip Kolodziej.

– Od 11 ljudi, njih četvoro teško je povređeno dok su ostali zadobili lakše povrede. Imali smo jednu operaciju – rekao je. Kako neslužbeno saznaje Jutarnji, u nesreći je učestvovalo 10 automobila, tri teretna vozila i jedan autobus. Hitne službe izvlače ljude iz automobila, stvorila se kolona.

Na mestu događaja su policajci kao i lekari Hitne medicinske pomoći, vatrogasci i zaposleni u Hrvatskim auto-putevima.

Hitne službe trenutno pomažu i izvlače povređene iz vozila koja su učestvovala u nesreći. Saobraćaj je trenutno zatvoren na južnoj traci auto-puta A3 od Okučana do Nove Gradiške te se preusmerava obilazno, objavila je policija. Kolona je duga oko jedan kilometar, a saobraćaj otežava i gusta magla.

“Slupano je puno automobila”

Čitaoci portala Danica javljaju kako se na auto-put spustila gusta magla pa je vidljivost bila jako loša.

Upravo prolazim tamo, puno je malih auta i kamiona slupano – rekla je jedna čitateljka. Kad se sve povređene osobe izvuku iz automobila i prebace u bolnicu, uslijedće policijski uviđaj kojim bi trebalo da bude utvrđen uzrok ove teške nesreće.

Pročitaj još