STRAVIČAN UDES! Vozač pokosio osmogodišnje dete, lekari mu se bore za život – ima pokidanu jetru, povrede grudnog koša i srce pri pucanju (FOTO)

 STRAVIČAN UDES! Vozač pokosio osmogodišnje dete, lekari mu se bore za život – ima pokidanu jetru, povrede grudnog koša i srce pri pucanju (FOTO)

Foto: Društvene mreže/Pritnscreen

Osmogodišnji dečak, kojeg je u Kerču na ulazu u park oborio vozač stranog automobila, nedelju dana je u komi. Njegovo stanje ostaje ozbiljno. Ovo je KP-Krim prijavila dečakova majka.

Podsetimo, nesreća se dogodila 18. januara oko 16:30 na raskrsnici ulica Generala Petrova, 1. Pjatiletke, Voikova, Slavske i Svesavezne. Vozač BMV-a 740 izgubio je kontrolu, izleteo sa kolovoza i oborio dva dečaka koji su se nalazili na ulazu u park, nakon čega je pobegao sa mesta udesa.

Dvoje dece, starosti 7 i 8 godina, hospitalizovano je sa raznim povredama. Lekari i dalje ocenjuju stanje osmogodišnjeg Daniila kao ozbiljno. On je operisan, ali je i dalje na intenzivnoj nezi. Život njegovog prijatelja nije u opasnosti.

Foto: Komsomolskaya Pravda/Printscreen

– Trenutno je stanje nestabilno, teško. Nema prognoza, kao ni poboljšanja, – rekla je za KP-Krim Diana, majka osmogodišnjeg Daniila.

Detetu je pokidana jetra, oštećen grudni koš, usled čega je došlo do srčane insuficijencije, kao i teškog cerebralnog edema.

Vozač koji je pobegao sa mesta udesa je uhapšen. Njegov automobil sa polomljenom haubom i brojevima koji su odleteli nakon udara pronađen je iste večeri nedaleko od parka. Za volanom je bio ranije osuđivani 41-godišnji biznismen.

Muškarcu je oduzeta vozačka dozvola, ali ga to nije sprečilo da vozi. Pored toga, kako se ispostavilo, u stanju intoksikacije. Protiv njega je pokrenuta krivična prijava, preti mu kazna od tri do sedam godina zatvora. Sada je uhapšen.

Prema rečima dečakove majke, porodica počinioca udesa stupila je u kontakt skoro odmah.

– Otac čoveka je zvao, odbili smo da pomognemo – rekla je Dajana za KP.

U međuvremenu, vlasti Kerča najavile su da će obezbediti deo puta na kojem se dogodila nesreća. Meštani već dugo traže zebru ili udarce na ulazu u park.

– Postojao je predlog da se na ovoj deonici puta opremi pešački prelaz, a da se postavi još jedan na poleđini duž Vojkovske ulice. Hajde da razmislimo o tome kako poboljšati ulično osvetljenje na ovom mestu. Svakako ćemo razmotriti mogućnost postavljanja veštačke neravnine sa strane ulice 1. Pjatiletke“, rekao je šef administracije Kerča Svjatoslav Brusakov.
Saobraćajna policija ne smatra potrebnim da blokira ovu deonicu za pešake: ovde se poštuju pravila, vozači moraju da propuštaju pešake, a na ovom mestu nije bilo udesa dugi niz godina, napominju u upravi.