STRAVIČAN SLUČAJ POTRESAO SRBIJU! Vršnjačko nasilje nad devojčicom: Zbog njih je JELA NA SLAMČICU – taj HOROR nikad neće zaboraviti!

 STRAVIČAN SLUČAJ POTRESAO SRBIJU! Vršnjačko nasilje nad devojčicom: Zbog njih je JELA NA SLAMČICU – taj HOROR nikad neće zaboraviti!

Foto: Profimedia

Trinaestogodišnjakinja iz Male Krsne bila je meta brutalnog vršnjačkog nasilja, a škola, prema majčinim rečima, ništa nije uradila da je zaštiti.

Stravičan slučaj vršnjačkog nasilja koje se dogodilo 16. septembra prošle godine u Maloj Krsni, kada su trinaestogodišnju učenicu OŠ “Đura Jakšić” napale dve devojčice godinu dana starije, potresao je Srbiju.

Žrtva je zadobila teške fizičke povrede uključujući iščašenje vilice zbog čega je jela na slamčicu. Ali i psihičke traume.

Danas, tačno godinu i dva meseca kasnije, nasilje je stalo, ali samo zato što su nasilnice završile osnovnu školu. Majka S. D. tvrdi da se uprava škola nije dovoljno angažovala u rešavanju problema.

– Kada se nasilje dešavalo, imala sam dve opcije – da dete ispišem iz škole ili da je svakog dana odvodim i dovodim. Vodila sam je u školu i čekala jun da devojčice završe školu. Moje dete tada je kažnjeno ukorom, baš kao i nasilnice, jer ih je opsovala dok su je tukle. S mojim detetom obavljena su samo dva razgovora iako su mere podrazumevale redovne razgovore zbog trauma koje je imala. Te devojčice nisu otišle ni na jedan od tih razgovora – tvrdi S. D. 

 Fizičke povrede su zarasle, ali psihičke ne. Ne smem da povisim ton nimalo. Sve shvata burnije, plače. To ju je potpuno promenilo, ne verujem da će taj horor ikada zaboraviti.

U ovaj slučaj bili su uključeni Ministarstvo prosvete, MUP, Više javno tužilaštvo u Smederevu i Centar za socijalni rad u Smederevu. Majka kaže da je nikada niko iz Višeg javnog tužilaštva u Smederevu i Centra za socijalni rad u Smederevu nije pozvao ni za izjavu.