STRAHOVITO SE OBRUŠIO NA SRBIJU! Grad veličine oraha udario nikad jače, sve se beli! Sada kreće ka našem velikom gradu!

 STRAHOVITO SE OBRUŠIO NA SRBIJU! Grad veličine oraha udario nikad jače, sve se beli! Sada kreće ka našem velikom gradu!

Foto: Instagram/Printscreen/hailz_srbija

Najavljene padavine stigle su do okoline Kraljeva, tačnije Lađevaca, a kreće se ka Kragujevcu. Naime, grad veličine oraha obeleo je ulice Lađevca, a nevreme se, kako piše na “Instagram” stranici hailz_srbija, kreće ka Kragujevcu.

U nastavku dana, kako je objavio naš meteorolog Đorđe Đurić, sledi novi talas grmljavinskih procesa, uz moguću lokalnu pojavu superćelijskih oluja.

Oko 14 časova veoma snažan grmljavinski sistem formirao se u dolini Zapadne Morave u blizini Čačka i u jugozapadnoj visinskoj struji premešta će se prema Šumadiji. Doneće veoma obilne pljuskove sa grmljavinom, lokalno grad i jače oluje.

U nastavku poslepodneva širom Srbije očekuju se lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Biće uslova za grmljavinske oluje, grad i obilne pljuskove.

Grmljavinski procesi posle 15-16 časova biće intenzivni širom Srbije, a pred kraj dana i uveče u južnim, centralniom i istočnim predelima.

Širom Srbije dočekuje se novih 10 do 20 litara kiše po kvadratnom metru, u zonama jačih grmljavinskih procesa od 20 do 40 litara, a lokalno i preko 50 litara, pri čemu će ponegde postojat opasnost od urbanih poplava, usled nemogućnosti da odovodni i kanalizacioni sistemi prihvate ogromnu količinu atmosferske vode u veoma kratkom vremenskom intervalu.

Na pojedinim lokacijama očekuje se opasnost i od superćeljskih oluja. Svi ovi grmljavinski procesti premeštaće se jugozapadnij visinskoj struji prema severoistoku.

Izvor: Telegraf.rs