STRAHOVALI SU DA VIŠE NEĆE HODATI: Dragana Mirković ima urođeno oboljenje, a do sada je imala dve operacije

 STRAHOVALI SU DA VIŠE NEĆE HODATI: Dragana Mirković ima urođeno oboljenje, a do sada je imala dve operacije

Foto: YouTube Printscreen/AmiG Show

Pevačica Dragana Mirković rođena je s razvojnom displazijom kuka što je često stanje koje podrazumeva složene abnormalnosti u razvoju i rastu kostiju, zglobova i tetiva u području kukova.

Zbog ovog zdravstvenog problema morala je da ima čak dve hirurške intervencije, a tadašnje prognoze lekara bile su da će do kraja života imati ograničenja u pogledu svakodnevnih aktivnosti.

Dragana Mirković
Foto: Srbija Danas

Dragana je prvoj operaciji bila podvrgnuta još u detinjstvu, a narednu intervenciju imala je 2016. godine. Tada je bila bolnički zbrinuta zbog pogoršanja što ju je remetilo da nesmetano održava nastupe i normalno funkcioniše.

– Problem s iščašenim kukom javio se godinu dana po rođenju, tada sam imala jednu operaciju, ali sam sada morala da odem na drugu i da rešim problem, tačnije, da operišem kuk – ispričala je tada Dragana za “Star”.

Nakon operacije se oporavljala u svom domu u Beču, hodala je uz pomoć štaka i svakodnevno vežbala sa fizioterapeutom. Lekari su joj zabranili sedenje na niskoj stolici, sedenje u položaju sa prekrštenim nogama, nošenje tereta, stajanje na operisanoj nozi i naglo prebacivanje težine na nju, ležanje na leđima.

Dragana je svojevremeno ispričala kako je njena porodica strahovala da li će moći da hoda nakon operacije koju je imala kao mala. Na sreću, oporavak je prošao dobro iako je to bio stresan period za pevačicu. 

– Do druge godine bila sam po bolnicama, dugo u gipsu, na terapijama, odvojena od majke jer joj nisu dozvoljavali da bude sa mnom. Za mene je to bila strašna trauma, dugo sam se plašila bolnice, imala sam noćne more. Košmarni snovi potrajali su do tinejdžerskih dana, budila sam se u strahu, vrišteći. Kada sam jednom prohodala kako treba nisu mogli da me zaustave, da me nateraju da sednem da jedem. Bila sam izrazito nemirno dete  rekla je ona.

Dragana-Mirković
Foto: Srbija Danas