STOLICA ZNA ŠTA JE UZROK PORAZA: Vreme je bilo teško, nije nam odgovarao termin meča

 STOLICA ZNA ŠTA JE UZROK PORAZA: Vreme je bilo teško, nije nam odgovarao termin meča

Foto: MNPress

Trener Partizana Ilija Stolica pretrpeo je novi poraz na klupi crno-belih, a posle neuspeha protiv AEK Larnake stručnjak je rekao da ekipa mora da se trgne. 

– Svako od nas zna koje su obaveze Partizana i šta treba da radimo, to je deo tradicije i odgovornost svakog u klubu. Ono što je važno: prolazimo kroz veliku tranziciju, 14 igrača je napustilo klub, doveli smo šestoricu novih, a novi je trener. Nažalost, neki igrači sa priprema su nas napustili, sve nas je to remetilo i dovodilo do situacija da nikako da uhvatimo mir i stabilnost da bismo pravili rezultat. Ono što je jasno, nismo startovali dobro u prvenstvu, ni blizu rezultata koje moramo da imamo – priznao je Stolica.

Ipak, veruje u ovu grupu igrača. 

– Verujem da ovi momci imaju kvalitet, potrebno je da dovedemo još nekoliko pojačanja na problematičnim pozicijama, da bismo imali zamene na svim mestima u timu. Splet dosta okolnosti doveo je do ove situacije, ne smemo sad da klonemo, moramo da se trgnemo, da prionemo na posao, da se okrenemo sebi, da na sledećoj utakmici eliminišemo AEK. Evropa bi mogla da bude prekretnica za čitavu sezonu

– Nismo izvukli povoljan rezultat, a mislim da smo ga zaslužili. Bilo je kvalitetnih stvari u prvom poluvremenu, koristili smko slabosti u igri AEK-a, ali nismo uspeli da ih kaznimo. Primili smo golove iz prekida, posle drugih lopti, to je na ovom nivou izuzetno kažnjivo. AEK dva gola iz prekida… Ono što je sigurno, vreme jako teško za igru nije nam pogodovalo, morali smo da napravimo neke prinudne  izmeme. Prvo poluvreme je gotovo, okrećemo se pripremi revanša.

Potom se osvrnuo na snagu protivnika. 

– Oni su ekipa koja 13 utakmica nije izgubila na domaćem terenu u evro kupvoima. Postoji problem adaptacije na vreme, nije lako držati ritam tokom svih 90 minuta. Mi smo pokušavali da pomerimo utakmicu za večernje časove, imali smo zahtev da se igra u 21 čas, ali domaćin je taj koji je odlučio da to bude što ranije moguće.

Pozvao je navijače na revanš za nedelju dana u Humskoj.

Siguran sam da ova ekipa ima snage da napravi kvalitetan rezultat i eliminiše AEK u Beogradu pred našim navijačima, na našem stadionu. Bez obzira na sve, moramo da se pregrupišemo i zajedno eliminišemo AEK, to je prioritet svih prioriteta – poručio je Ilija Stolica.

BONUS VIDEO: Pogledajte kako je Nemanja Gudelj izašao na binu i zasvirao sa muzičarima