STOLICA IZNEO JAKO LOŠE VESTI: Partizan oslabljen protiv AEK-a! A neko MORA DA POSTIGNE GOL

 STOLICA IZNEO JAKO LOŠE VESTI: Partizan oslabljen protiv AEK-a! A neko MORA DA POSTIGNE GOL

Foto: Srbija Danas/Milana Pavković

Fudbaleri Partizana u četvrtak od 21.00 dočekuju AEK iz Larnake u revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, nakon poraza rezultatom 2:1 u prvom meču, a trener domaće ekipe Ilija Stolica smatra da ima mesta za preokret.

Na pitanje novinara da li bi eliminacija iz Lige Evrope značila da je ovo kraj sezone jer se i titula u domaćem prvenstvu već čini daleka, šef stručnog štaba kluba iz Humske rekao je da se ne slaže sa tim.

– Uz uvažavanje vašeg mišljenja, smatram da je to daleko od istine. Priče o domaćem prvenstvu moramo sada malo da odvojimo, jer je ovo utakmica u Evropi. Titula se očekuje pet godina i moramo da se pripremimo za nju na pravi način. Ko god bude ovde sedeo i rukovodio, potrebno je vreme. Ništa ne može da se uradi preko noći, iako smo mi navikli na to. Na ovom nivou to nije moguće. I prošle sezone smo igrali Ligu konferencija, tako da se ne slažem da je to neuspeh. Imamo priliku da preokrenemo stvari i duboko verujem da će to od sutra biti tako – rekao je Stolica.

Ilija Stolica

Mediji spekulišu da bi ovo mogao da bude poslednji meč Stolice na klupi Partizana ukoliko u četvrtak budu eliminisani.

– Moj posao je najteži i najlakši, jer sam svestan odgovornosti i pozicije u kojoj se nalazim. Usmeriću stvari na ekipu, ona mene usmerava i pokazuje mi na svakom treningu i sastanku da smo na pravom putu. U bilo kojoj sferi društva i profesiji, bez obzira na pritiske, ličan faktor ne sme da postoji. Stvar je kontinuiteta, logistike, budžeta, svega onoga što jedna institucija sa sobom nosi. Moj posao je takav kakav jeste i ja sam sa time skroz komforan – rekao je Stolica.

Kako god da se okonča evropska premijera u Humskoj utisak je da Ilija Stolica zajteva samo jedno. Vreme.

– Mi smo grupa koja je zajedno nepuna dva meseca, tokom priprema smo se menjali i dopunjavali, a za svaki ozbiljan tim potrebno je vreme da se stvari dovedu u redu. Pre svega, taktički zahtevi, mentalna stabilnost i rezultati. Oni okreću momentum na našu stranu, a duboko verujem u rad i posvećenost, da idemo ka boljem. Zato sam siguran da vreme radi u našu korist, bez obzira na razočaravajuće rezultate.

Ilija Stolica

Andrija Pavlović?

– Ne možemo da računamo na njega, neće biti fit. Povreda nije toliko teška, ali jeste dovoljno da ne bude od pomoći sutra uveče – izneo je loše vesti Stolica.

Jedna pobeda iz prvih pet utakmica stvorila je nezapamćeno nepoverenje javnosti u Partizanov tim koji je pre samo mesec dana Ivica Iliev okarakterisao „najboljim u poslednjih nekoliko godina“. S tim što problem nije (samo) na terenu, već i u kancelarijama, a baš je prema rukovodiocima usmeren ogroman odijum navijača.

– Neke stvari van moje kontrole i delokruga mog rada ne mogu da promenim ili amortizujem, ali mogu ekipu da pripremim za ono što je očekuje u igri. Pre svega, šta bi trebalo da radi. Fudbal bi trebalo da se igra iz radosti, poztivne emocije, dobre energije… Trudimo se da akumulirani pritisak prikupimo, kanališemo i usmerimo na teren, da momci budu otresiti, dostojni dresa Partizana, srećni kad igraju fudbal – kaže Stolica.

Navijači, ipak, to još nisu videli. Hoće li u četvrtak, od 21 čas?

– Preko nam je potrebna podrška publike. Svestan sam da dobrim igrama i kvalitetnim odnosnom možemo da privučemo publiku na stadion. Rezultat nas nije ispratio, naravno da nismo zadovoljni, ne bih bio ni ja kad bih gledao iz ugla navijača, međutim, ja sam tu da se maksimalno potrudim da navijače povučemo na stadion, da budu maksinalno uz ekipu, jer bez njih ne možemo ništa. Njihov uticaj može da bude presudan – zaključio je.

BONUS VIDEO: Pogledajte kako Sejduba Suma dribla Harija Megvajera