STIŽE TOTALNA PROMENA VREMENA U SRBIJI: U nekim delovima zemlje izmereno 30 stepeni manje, evo šta će se dogoditi USKORO

 STIŽE TOTALNA PROMENA VREMENA U SRBIJI: U nekim delovima zemlje izmereno 30 stepeni manje, evo šta će se dogoditi USKORO

Foto: Srbija Danas/Milana Pavkovic/Shutterstock

Pojedini predeli Srbije jutros su imali temperaturu za više od 30 stepeni nižu u odnosu na utorak. U nekoliko gradova i mesta Srbije minimalna temperatura jutros se spustila ispod 10°C, pa su Leskovac i Vranje merili 9°C, Dimitrovgrad 8°C, Kopaonik 7°C, a Sjenica 5°C.

Da podsetimo da je u Dimitrovgradu i u Leskovcu u utorak mereno 39°C. Hladno je bilo i u ostalim predelima Srbije, uz temperature uglavnom od 10 do 14°C, a najtopliji je bio Beograd sa 15°C. Pred nama je sunčan i topao dan. Maksimalna temperatura biće od 28 do 30°C, u Beogradu do 29°C.

Prema rečima meteorologa Đorđa Đurića, još toplije biće tokom vikenda, naročito u nedelju kada se preko Alpa bude premeštao hladni front, pa će upravo ispred njega da preko našeg područja struji topla vazdušna masa.

Dakle, tokom vikenda biće pretežno sunčano, povremeno uz umerenu oblačnost. Jutra će biti toplija, u Beogradu uz tropske noći, a sveže noći i dalje se očekuju u južnim i centralnim predelima Srbije. Maksimalna temperatura biće u subotu od 30 do 34°C, a u nedelju od 31 do 35°C.

U nedelju posle podne do severozapadnih, a krajem dana i tokom večeri i do ostalih predela Srbije očekuje se naoblačenje i zahlađenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz pojačan severozapadni vetar.

Lokalno se očekuju grmljavinske oluje sa gradom i obilnijim padavinama, uz jaku grmljavinu. U ponedeljak nešto prijatnije i oblačnije, uz 5 do 7 stepeni niže temperature.

U utorak ponovo otopljenje, zbog premeštanje hladnog fronta preko Alpa, koji će upravo Srbiji ponovo doneti sredinom sedmice manje osveženje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

Izvor: Telegraf.rs