STIGAO ODGOVOR BELE KUĆE: Nema nade za Đokovića!

 STIGAO ODGOVOR BELE KUĆE: Nema nade za Đokovića!

Kako stvari stoje, prvi reket sveta, Novak Đoković definitivno neće učestvovati na Masters turnirima u Americi. Bela kuća je odgovorila na upit guvernera Floride Rona Desantisa u vezi sa ulaskom Novaka Đokovića u SAD.

Guverner Floride je u sredu poručio da bi lično poslao brod po srpskog tenisera na Bahame, samo kada bi znao da se time ne krše pravila o ulasku stranih državljana u SAD.

On je rekao da bi jako voleo da vidi najboljeg tenisera sveta na Mastersu u Majamiju i da mere administracije Džoa Bajdena o zabrani ulaska u zemlju nevakcinisanih stranaca više nemaju nikakvog smisla.

– Ova zabrana je nekorektna, nenaučna i neprihvatljiva – napisao je Desantis.Karin Žan-Pjer, portparolka Bele kuće, izbegla je da da direktan odgovor na pitanje Desantisa o ulasku Novaka u zemlju morskim putem, ali se jasno može zaključiti da administracija ne razmišlja o ukidanju mera pre najavljenog 11. maja.

Na pitanje jednog novinara na konferenciji za medije o zahtevu Desantisa, Žan-Pjer je odgovorila:

– Što se tiče pitanja koje se tiče zahteva o vakcinaciji, poslala bih vas na adresu CDC. Oni su ti koji se bave time. Mere su i dalje na snazi i očekujemo da se svi i dalje vode pravilima naše zemlje, bilo da su u pitanju učesnici, bilo gledaoci – izjavila je portparolka Bele kuće.

Ona je dodala da su se tim pravilima vodili i organizatori Mastersa u Indijan Velsu.

Najnovije vesti u kojima se pominje Novak Đoković pročitajte OVDE