STIGAO NALAZ VEŠTAKA-BALISTIČARA: Masakr u Ribnikaru sada izgleda još ZASTRAŠUJUĆE

 STIGAO NALAZ VEŠTAKA-BALISTIČARA: Masakr u Ribnikaru sada izgleda još ZASTRAŠUJUĆE

Foto: Srbija Danas/Prinstcreen/Društvene mreže

Bio je izuzetno precizan. Nije ga poremetila ni vriska dece u učionici, navodi izvor iz istrage.

Balističari koji se bave istragom zločina u Oglednoj osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar koji je počinio učenik sedmog razreda Kosta Kecmanović (13), pre tačno mesec dana, došli su do zaključka da je dečak bio obučen da ubija kao vrhunski specijalac.

VLADIMIR KECMANOVIĆ PRVI PUT JAVNO O MASAKRU NA VRAČARU Otkrio sve o porodičnim odnosima: “Kada se desilo to ubistvo…”

OGLASILO SE VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO: Evo šta će se desiti sa ocem masovnog ubice sa Vračara

“ĆUTAO SAM ZBOG ŽRTAVA…” Prva ispovest ROĐAKA MALOLETNOG UBICE sa VRAČARA: Ovo je PRAVA ISTINA O PORODICI dečaka

Do šokantnih podataka došlo se preciznim merenjem i razotkrivanjem uglova pod kojima je maloletni ubica rešetao decu i ispalio smrtonosne hice u devetoro drugara i radnika obezbeđenja Dragana Vlahovića, a ranio nastavnicu istorije Tatjanu Stevanović i još petoro dece.

 Dečak je iz donjeg rakursa pucao u čuvara, koji je stajao ispred ili sedeo ispred njega. To se i dalje veštači, ali, u svakom slučaju, mnogo je teško pogoditi metu iz tog položaja. I najboljima može da se omakne i da promaše, a Kosta je posle čuvara Vlahovića upucao i tri devojčice, tu na hodniku i to s razdaljine ne manje od devet metara, a moguće i do 12 metara. Pucao je i bio izuzetno precizan. Nije ga poremetila ni vriska dece u učionici, a ni ruka mu nije zaigrala budući da je profesionalno pucao u serijama – objasnio je iz istrage.

Ovim je potvrđeno i pisanje da je Kecmanović vežbao gađanje uz oca, koji je takođe u pritvoru zbog sumnje da je omogućio sinu da koristi oružje jer ga nije držao pod ključem, kao i da je dečaka, protivno zakonu, vodio u streljanu i da trenira ersoft. Stručnjaci za oružje saglasni su da je dečak-ubica obučavan profesionalno.

– On nije mogao steći iskustvo nakon tri posete streljani da s takvom preciznošću ubija drugove, kao što je to učinio – rekla je Ana Simonović, stručnjak za oružje.

Kako je precizirala Simonovićeva, koja ima sertifikate za rukovanje gotovo svim vrstama vatrenog oružja, dečak je prošao obuku, ali ne u streljani, već je aktivno trenirao ersoft, odnosno vojnotaktičku simulaciju, a to je koristio za svrhe ovog zločina.