STAVI SE PRST U PUPAK: Ovako možeš da PREKINEŠ BOL i neprijatan osećaj u STOMAKU, STARI NARODNI recept

 STAVI SE PRST U PUPAK: Ovako možeš da PREKINEŠ BOL i neprijatan osećaj u STOMAKU, STARI NARODNI recept

Abdomen of a female body up close with hands over belly button in shape of a heart,Image: 33921097, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Geomphotography / Alamy / Profimedia

Problemi sa želucem i varenjem mogu da budu veoma naporni. Bol nije neizdrživ, ali to ne znači da vas neće ometati u vašim svakodnevnim aktivnostima. 

Ukoliko imate problem sa želucem koji ne radi kako treba ili imate osećaj kao da se podigao zbog čega imate tegobu u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, preporučujemo vam stari narodni lek, a to je masaža stomaka.

Započnite je tako što ćete leći na krevet, opustini se, a zanim kružnim pokretima ruke u smeru kazaljke na satu masirajte stomak. Ukoliko vam je lakše možete koristiti neko eterično ulje koje ste prethodno zagrejali trljanjem između dlanova. 

Nakon što se stomak i stomačni mišići opuste, pravite pokrete od želuca ka pupku dole kako biste ga smirili, a celu masažu završite pritiskom na pupak. Gurnite prst dupoko u pupak, sa blakim pritiskom.

Ubrzo ćete osetiti olakšanje, ali i pulsiranje i blago udaranje iznuta. Kada osetite da je stanje bolje sklonite prst.