“STARIJI PUTNICI IMALI PRELOME, NJIH 15 ZADRŽANO NA LEČENJU” Vlasnik agencije se oglasio o stanju povređenih u udesu u GRČKOJ

 “STARIJI PUTNICI IMALI PRELOME, NJIH 15 ZADRŽANO NA LEČENJU” Vlasnik agencije se oglasio o stanju povređenih u udesu u GRČKOJ

Foto: YouTube/ΕΡΤ Α.Ε./Printscreen

Vlasnik turističke agencije iz Niša Bojan Milosavljević izjavio je da je 15 putnika iz autobusa te agencije koji je jutros imao udes na auto-putu Atina-Solun, blizu graničnog prelaza Evzoni zadržano na lečenju u Solunu, dok je jedan na sopstvenu odgovornost odlučio da sa predstavnikom agencije napusti bolnicu.

Milosavljević je rekao da se deo putnika koji su želeli da nastave letovanje uputio autobusom ka Stavrosu, gde je i inače bilo planirani letovanje.

– U bolnici u Solunu zadržano je 15 putnika, neki su otpušteni njih sedmoro, osmoro. Zadržani su putnici koji imaju prelome i oni kojima su potrebne dalje analize. Za sada nema teže povređenih ili ugroženih, koliko imam informacije. Jedan putnik je odlučio da iz Soluna krene sa predstavnicom iz bolnice do Kilkisa gde se nalazi najveći broj putnika – rekao je on za Tanjug.

Milosavljević je ranije rekao da je cela grupa putnika otišla u Kilkis i da su neki tamo prebačeni iz bolnice u Polikastru da bi bili na istom mestu i bliže i da su bili na pregledima.

– Dobro su, lakše su povrede u pitanju kod nešto više od 40 ljudi. Suvlasnik agencije je sa njima. Čekaju da budu smešteni na odredište, kao i putnici koji su u Solunu ili da se vrate kući. Kako ko želi – rekao je on.

Istakao je da su stariji putnici imali prelome, ali da su za sada dobro.

On je dodao da je jutros upućen jedan dvospratni autobus za Grčku, da bude na raspolaganje putnicima, kao i da je angažovan i jedan grčki autobus za dalje zbrinjavanje i transfer. Najbitnije je da je većina lakše povređena i dodao da je bio u kontaktu sa jednom putnicom u Solunu.

Kolege iz drugih agencija su se takođe stavile na raspolaganje, dodao je Milosavljević. On je rekao da ne može da potvrdi informaciju da li je bilo povređene dece, kako su ranije pisali mediji.

Istakao je da je sudar bio strašan, prema fotografijama koje je dobio, i da je do nesreće prema nezvaničnim informacijama koje je dobio, došlo jer je automobil prešao u suprotnu traku gde se nalazio autobus.

– Vide se tragovi kočenja u levoj traci. Po svemu sudeći, prešao je u suprotnu stranu. Vozač (autobusa) je uspeo nekako da zadrži na putu vozilo. Srećom se nije u brzini prevrnuo. Okrenuo se u jarak i nije bio u punoj brzini, inače bi bila strašna tragedija –  dodao je on.

Milosavljević je dodao da su u stalnoj komunikaciji sa Ministarstvom turizma, konzulatom u Grčkoj, sa kolegama i sa porodicama. U udesu su poginule četiri osobe iz automobila, a povređene su 53 osobe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *