“Stao sam pred IKONU Svetog Đorđa…” Ispovest Miroslava Ilića o tome kako se odrekao ALKOHOLA!

 “Stao sam pred IKONU Svetog Đorđa…” Ispovest Miroslava Ilića o tome kako se odrekao ALKOHOLA!

Pevač Miroslav Ilić otkrio je detalje iz života koje do sada nismo znali. Kako je ispričao alkohol nije okusio 33 godine, a legendarni pevač Predrag Živković Tozovac mu je bio uzor.

– Tozovac je bio moj uzor i čovek kojeg sam izuzetno poštovao i on je za mene prvak u našem poslu. Zahvalan sam mu što je svojom pojavom razbio stereotip kada smo mi pevači u pitanju. Mi narodnjaci, dok smo pevali, stajali smo tačno na jednoj liniji, a on je uveo to šarmantnije da koketira i igra, što se meni posebno dopalo.

Miroslav Ilić

Miroslav kaže da već 33 godine ne konzumira alkohol.

– Postoje dva perioda. Jedan je do ’89, kada sam povremeno umeo da se zaigram, pa je bilo lomljave i više nego što je trebalo, a posle toga sam pobegao iz te priče. Shvatio sam da ako je čovek krenuo negde da se provede, može i bez toga. Jedno jutro sam se probudio, stao pred ikonu Svetog Đorđa i rekao: “Budalo jedna, nećeš više.” Moj problem je što nikada nisam podnosio alkohol. On je od mene pravio da ne kažem šta. Shvatio sam da mogu lepo da se provedem i bez toga.

Miroslav Ilić

Otkrio je zbog čega je, po njegovom mišljenju, novokomponovana muzika kratkog daha.

– Ne želim da zvučim kao matoro naglođalo, ali hiperporukcija je učinila svoje. Sve sam pokušao da ne bude tako, ali mi smo prva generacija, Šaban, Marinko, Mile Kitić, Mitar Mirić i ja, koja ne ostavlja iza sebe novu generaciju koja će nastaviti našim putem. Poslednjih 50 godina su bile generacije koje su na zalasku ostavljale naslednike, a nas nema ko da nasledi.