ŠTA SPAJA UBISTVO ŽIŽIĆA SA LIKVIDACIJAMA MIRKOVIĆA I STOJANOVIĆA? Jedan detalj posebno važan – novi krimi “potpis”

 ŠTA SPAJA UBISTVO ŽIŽIĆA SA LIKVIDACIJAMA MIRKOVIĆA I STOJANOVIĆA? Jedan detalj posebno važan – novi krimi “potpis”

Foto: Printscreen/Društvene mreže

U Nehruovoj ulici na Novom Beogradu ubijen je u četvrtak Luka Žižić vlasnik kafića “Ritual”, a ubica je nakon zločina pobegao na električnom triciklu. Ovo nije prvi put da se za zločin koristi ovo prevozno sredstvo.

Krvavi zločin dogodio se na Novom Beogradu u četvrtak uveče kada je nepoznati muškarac naočigled svih u kafiću “Ritual” hicima iz pištolja upucao vlasnika Luku Žižića. 

Koristeći nezainteresovanost i zbunjenost prisutnih odmah je izvadio pištolj i sasuo u Luku kišu metaka. Žižićevi prijatelji i brat momentalno su skočili na ubicu pokušavajući da ga savladaju i uhvate. U tom rvanju, napadaču je skinuta maska i na snimku kamere potpuno se vidi njegovo lice. Iako je bio uhvaćen u rvačku “kragnu” ipak je uspeo neko da se iskoblja i istrči napolje.

Foto: Printscreen/TV Pink

Pobegao je električnim triciklom, kojim je prema svemu sudeći i došao do kafića “Ritual”. Iza sebe je ostavio krvave tragove. 

Ovo nije prvi put da se za zločin koristi ovo prevozno sredstvo. Električni bicikl i trotinet korišćeni su u još dva svirepa ubistva.

Ubica Mirkovića došao na električnom trotinetu

Naime, 12. novembra 2020. godine u garaži zgrade u beogradskom naselju Belvil ubijen je Bojan Mirković (34), nekadašnji vođa bečkog ogranka “Pink pantera” i pripadnik “škaljaraca”

Ubica je u trenutku likvidacije nosio kacigu za motor, a na mesto zločina došao je na električnom trotinetu.

Foto: Društvene mreže

Snimci s nadzornih kamera su zabeležili kako ubica s motociklističkom kacigom trči za Mirkovićem, koji nosi kesu iz prodavnice, sustiže ga pred liftom u garaži i ispaljuje nekoliko smrtonosnih hitaca u glavu i telo žrtve. Likvidator potom beži biciklom i to niz strme stepenice i odlazi u nepoznatom pravcu.

Na električnom biciklu nosio bombu za Stojanovića

Samo dva meseca ranije, 13. septembra 2020. godine, u ulici Omladinskih brigada na Novom Beogradu likvidiran je Strahinja Stojanović (30) kada je pod njegov džip BMW X5 postavljen eksploziv, a on je ubrzo preminuo od zadobijenih povreda.

Foto: Srbija Danas/Instagram

Likvidator je iz stana na Vračaru otišao električnim biciklom do podzemne garaže na Novom Beogradu gde je bio parkiran Stojanovićev automobil i postavio improvizovanu bombu ispod vozačevog sedišta koju je kasnije daljinskim aktivirao.

Osim što su sva tri navedena ubistva izvršena na Novom Beogradu, povezuje ih i korišćenje električnih trotineta u izvršenju zločina. 

Izvor: Informer.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *