ŠTA SE DEŠAVA SA SRPSKOM DECOM?! Devojčica skovala PAKLENI PLAN, pa napala nastavnicu i druga – oglasila se gimnazija

 ŠTA SE DEŠAVA SA SRPSKOM DECOM?! Devojčica skovala PAKLENI PLAN, pa napala nastavnicu i druga – oglasila se gimnazija

Pripadnici policije su preuzeli bivšu učenicu, a povređenima je ukazana lekarska pomoć.

Učenica (16) koja je pohađala školu Ruđer Bošković uhapšena je danas odmah nakon prijave da je nožem povredila drugara (15) iz te škole i nastavnicu (43).

I druga i nastavnicu je posekla po ruci.

Ovim povodom se oglasila i Gimnazija čije saopštenje prenosimo u celosti:

– Danas oko 13 časova bivša učenica (15) gimnazije “Ruđer Bošković” došla je u posetu drugarici koja pohađa našu školu. Nakon što je bivša učenica prošla kontrolu obezbeđenja i prijavila da je došla u posetu drugarici, provela je neko vreme u školi bez ikakvih naznaka da bi moglo doći do bilo kakvog incidenta. Tokom malog odmora, između dva časa, bivša učenica je u hodniku gimnazije iznenada izvadila kuhinjski nož, koji je imala skriven kod sebe, prišla jednom učeniku (15) sa leđa i ubola ga u predelu ramena nanevši mu lakšu telesnu povredu. U istom trenutku, troje nastavnika koji su bili prisutni u hodniku odmah su reagovali i zaštitili prisutnu decu. Tokom oduzimanja noža bivšoj učenici jedna nastavnica je zadobila dve posekotine – navodi se.

– Odmah je dotrčao i radnik obezbeđenja koji je bivšoj učenici ograničio slobodu kretanja. Istog momenta pozvane su policija i hitna pomoć, koji su vrlo brzo stigli na lice mesta. Pripadnici policije su preuzeli bivšu učenicu, a povređenima je ukazana lekarska pomoć. Nakon što su lekari konstatovali lakšu telesnu povredu kod učenika i posekotine kod nastavnice oni su pušteni da se odu svojim kućama – kažu.

– Uprava škole je u najkraćem mogućem roku, odmah po prikupljanju relevatnih informacija, o nemilom događaju obavestila roditelje učenika. Istovremeno, stručne službe i uprava škole obavestili su učenike da je došlo do incidenta i uputili ih u bezbednosnu proceduru o napuštanju školskog kampusa i organizovanog prevoza do njihovih kuća, odnosno o preuzimanju od strane roditelja – piše u saopštenju.

Uprava Gimnazije “Ruđer Bošković” iskreno žali zbog današnjeg nemilog događaja koji je potresao učenike, roditelje i zaposlene.

– Naročito jer se ovo dogodilo u trenutku kada se celokupna javnost još oporavlja od velike tragedije koja je juče zadesila beogradsku školu “Vladislav Ribnikar”. U cilju zaštite svojih učenika i roditelja, škola zadržava pravo da u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti ne otkriva lične podatke niti inicijale učesnika ovog događaja – navodi se.