ŠTA JE SA OCEM MONSTRUMA IZ MLADENOVCA? Ovo je najnoviji predlog Tužilaštva – njegova odbrana će vas šokirati

 ŠTA JE SA OCEM MONSTRUMA IZ MLADENOVCA? Ovo je najnoviji predlog Tužilaštva – njegova odbrana će vas šokirati

Foto: MUP

Više javno tužilaštvo u Smederevu je danas predložilo sudiji za prethodni postupak da produži pritvor ocu Uroša Blažića (20), koji se sumnjiči za ubistvo devetoro i ranjavanje 13 meštana u selima Malo Orašje i Dubona 4. maja.

Otac Uroša Blažića se sumnjiči za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

– Njemu pritvor ističe 5. jula i tužilaštvo je predložilo sudu da mu produži pritvor. Istraga je i dalje u toku i ostalo je da se sasluša još nekoliko svedoka – potvrđeno je za medije.

Podsetimo, stariji Blažić je optužen da je neovlašćeno držao veću količinu vatrenog oružja, municije, eksplozivnih materija i delova za oružje u objektima u kojima je živeo i koristio ih. Postoji sumnja da je takođe neovlašćeno nabavio i držao oružje i municiju koja je pronađena tokom pretresa objekata, kao i vozila koja je koristio njegov sin, okrivljeni Uroš Blažić, prilikom izvršenja krivičnih dela.

Prema ranijem saopštenju tužilaštva, prilikom pretresa objekata u kojima je stariji Blažić boravio, pronađen je revolver kalibra 44 sa olučenom cevi, pištolj kalibra 7,65 koji je poluautomatsko oružje sa olučenom cevi, nekoliko stotina metaka različitog kalibra, 850 grama baruta kao eksplozivna materija, kao i nekoliko optičkih nišana i drugih delova za vatreno oružje.

Stariji Blažić je na saslušanju negirao izvršenje krivičnog dela.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *