“SRPSKOM NARODU TREBA POMOĆI” Lukašenko izjavio da Beograd ne može da sedi na tri stolice

 “SRPSKOM NARODU TREBA POMOĆI” Lukašenko izjavio da Beograd ne može da sedi na tri stolice

Foto: Profimedia/ilustracija

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko rekao je da Srbija neće moći da sedi na tri stolice, prenosi Sputnjik Belorusija.

– Treba da razdvojimo rukovodstvo i obične ljude. Stavite se na moje mesto, kako biste to sve razumeli. Naravno, srpskom narodu treba pomoći i moraće se pomoći. Mi smo takvi ljudi. Ali vodimo računa o tome kakva je politika Srbije prema Belorusiji – kazao je Lukašenko.

Međutim, kaže Lukašenko, Srbija neće moći da sedi na tri stolice.

– Tu smo mi, Rusija, Evropska unija, Amerika i ostali… A hoće da sve bude svuda dobro, ali neće joj dozvoliti da sedi na svim ovim stolicama, a pre svega ovi u Evropskoj uniji, gde toliko teži. Postoji problem – zaključio je Lukašenko.

Ipak, kako je više puta naglasio predsednik Aleksandar Vučić, Srbija kao mala zemlja mora da vodi računa o svojoj spoljnopolitičkoj poziciji imajući u vidu njen međunarodni položaj.

S tim u vezi, Srbija, održavajući svoj neutralni vojni status, razvija dobre odnose ne samo sa Rusijom, Evropskom unijom i Amerikom, već i sa Kinom, čime čuva mir i stabilnost i svoje državne i nacionalne interese.

– Potrebna nam je i Rusija i EU i svi drugi. Užasno je teško jer nikada ni jedni ni drugi neće biti zadovoljni, ali mi hoćemo da budemo samo svoj na svome i ništa više – rekao je Vučić.

BONUS VIDEO: Sirene na severu Kosova

Pročitaj još