SRPSKI DŽEK TRBOSEK IZLAZI IZ ZATVORA? Najkrvoločniji ubica tražio otpust, oglasio se njegov advokat

 SRPSKI DŽEK TRBOSEK IZLAZI IZ ZATVORA? Najkrvoločniji ubica tražio otpust, oglasio se njegov advokat

Foto: Printscreen/Youtube/ Hír TV

Jedan od najkrvoločnijih ubica Jugoslavije i bivši legionar Marinko Magda (60), rodom iz Subotice, koji je osuđen na doživotnu robiju u Mađarskoj zbog 14 ubistava koja je počinio sa svojim “eskadronom smrti”, odbijen je za uslovni otpust, koji je tražio posle 29 godina provedenih iza rešetaka!

Jedan od najbezočnijih ubica kog Jugoslavija pamti nalazi se u zatvoru Čilag u Segedinu, a preko svog advokata je pre dve godine podneo molbu za uslovni otpust Višem sudu u Subotici. Magdin advokat Slavko Petrić ističe da je u zahtevu naveo da je naš sud nadležan da odlučuje o tome, jer je presuda mađarskog suda priznata u Srbiji. Osim toga, Marinko Magda je izdržao više od dve trećine kazne, čime je stekao zakonsko pravo da traži uslovni otpust.

– Njegovo dosadašnje ponašanje i kazna koju je izdržao ukazuju da neće izvršiti novo krivično delo dok traje uslovni otpust. On se tokom izdržavanja kazne tako popravio da se može s osnovom očekivati da će se na slobodi dobro vladati i da neće učiniti novo krivično delo do isteka kazne – naveo je za Informer Petrić u molbi.

U sudnicu ga dovodili u lancima

On je potvrdio da je Viši sud u Subotici odbio ovu molbu.

– Mom klijentu je ponovo odbijen zahtev za uslovni otpust – kratko je kazao Petrić.

Inače, zajedničkim radom srpske i mađarske policije utvrđeno je da su Magda i njegovi saučesnici 1994. odgovorni za najmanje 13 ubistava, ali se veruje da je broj žrtava mnogo veći.

U Srbiji je, u Subotici, u januaru 1994. sa saučesnicima samo u jednoj noći ubio pet ljudi. Masakr je započeo likvidacijom tročlane porodice Petrić – Milana, Stane i njihovog sina Daneta (10), a završio ga ubistvom bračnog para Josipa i Verice Agatić na Paliću. Četiri meseca kasnije Magda je, sam ili u grupi, ubio i staricu Idu Feher u okolini Subotice.

Potom je u Mađarskoj ubio četvoročlanu porodicu Nađ iz Segedina, zatim supružnike Antala i Rozaliju Horvat u Kečkemetu, kao i hrvatskog državljanina Dragutina Kujundžića. Suđeno mu je i za smrt Edite Nemet iz Orošhaze u Mađarskoj.

Nikad ne pominje svoje zločine

Magda je uhapšen je ubrzo posle jezivih zločina 1994. u Segedinu. Zatim je zbog brutalnih zločina pred srpskim sudom u odsustvu osuđen na smrtnu kaznu, koja je kasnije, zbog promene zakona, preinačena u maksimalnu zatvorsku kaznu od 40 godina. Godinu i po dana po objavljivanju presude u Srbiji, u decembru 1995, Magdi je u Mađarskoj, zbog dela koje je izvršio u toj zemlji, izrečena doživotna robija.

Marinko Magda je bio pripadnik Legije stranaca, kao i Arkanovih “tigrova”. Subotičani ga pamte kao čoveka koji je umeo da na belom konju protutnji gradskim korzoom i konobare koji bi napojili njegovog ljubimca bogato čašćavao.

U zatvoru pravio gulaš i slikao

Marinko Magda je svojevremeno u francuskoj Legiji stranaca bio prvak u džudou, bavio se gimnastikom i važio je za “čoveka od gume”. Višegodišnji boravak u zatvoru načinio ga je tromim i debelim. Magda u mađarskom zatvoru slika, a objavio je na desetine crteža i slika. Kako je izjavio njegov advokat, Magda je odličan kuvar i izvrsno pravi gulaš.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *