SRPSKA DECA PROŠLA KROZ PAKAO NA LETOVANJU U BUDVI: Najpre ih smestili u prljavom hotelu, a onda ih u drugom OPLJAČKALI!

 SRPSKA DECA PROŠLA KROZ PAKAO NA LETOVANJU U BUDVI: Najpre ih smestili u prljavom hotelu, a onda ih u drugom OPLJAČKALI!

Foto: profimedia

Tinejdžeri iz Novog Sada, Beograda, Vrbasa i Zrenjanina koji su prošle nedelje otišli na letovanje u Budvu preko jedne turističke agencije prvobitno je trebalo da budu smešteni u jedan hotel, gde su pri dolasku zatekli jeziv smeštaj, te su na insistiranje prebačeni u drugi hotel, gde je šestoro dece opljačkano u subotu, kada im je iz kofera u sobama ukradeno ukupno 650 evra!

Prema pisanju Kurira, javio se zabrinuti roditelj čije je dete prošle nedelje, u utorak uveče, krenulo na svoje prvo zajedničko letovanje sa drugarima.

– Tada nisu mogli ni da sanjaju kakav ih pakao čeka. Pre putovanja bilo je dogovoreno da deca budu smeštena u jedan hotel. Prevoz i smeštaj smo platili 260 evra. Međutim, na sastanku roditelja sa predstavnikom agencije rečeno je da će odsesti u drugom hotelu. Kada su deca stigla tamo, bila su šokirana prizorom, smeštaj ne samo da nije bio pripremljen za decu već je bio i prljav. Deca su to fotografisala i poslala roditeljima – priča otac, koji kaže da je bio besan kada je video fotografije:

– Na fotografijama se vide prljava tuš-kabina, skakavac na toalet-papiru, buđ na plafonu u toaletu. Odmah su insistirali da dobiju drugi smeštaj i otišli su u drugi hotel, gde je sve bilo u redu, do subote.

Foto: Profimedia

Roditelj kaže i da, iako su deca izgubila prvi dan letovanja zbog premeštanja, sve je bilo odlično do pre dva dana, kada je u Vajber grupi roditelja javljeno da se desila pljačka u hotelu.

– Dete mi je reklo da je neko ušao u sobe, koje su bile zaključane, prozori zatvoreni i da je trkeljisano po koferima, preturano po stvarima i opljačkano šestoro drugova i drugarica, među kojima i moje dete. Imalo je nešto više od sto evra, koje više nema. Dakle, nije neko uzeo novac sa vidljivog mesta, stola, već je kopao po stvarima. Dete je ostatak novca sačuvalo jer ga je držalo pored sebe u krevetu, inače bi i to ukrali – tvrdi besni otac.

Ističe i da je dete reklo da su sve prijavili policiji i dali izjavu, kao i da su opet zbog toga izgubili vreme za kupanje.

– Pratioci koji su odveli decu na more odmah su se ponudili da svakom detetu daju novca koliko je potrebno. Ali da tu nije kraj komplikacijama, pokazalo se kada mi je dete javilo da se sele iz hotela u drugi smeštaj jer su ovde sobe bile rezervisane.

Još jedan dan letovanja propada u selidbi. Zato je u Vajber grupi pokrenuta inicijativa da tužimo turističku agenciju zbog jezivog smeštaja, gde je trebalo da budu smešteni, a složilo se dvadesetak roditelja.

Hotel u kojem su deca pokradena: Uprava objekta ne može odgovarati za lične stvari gosta

Iz uprave hotela kažu za Kurir sledeće:

– O predmetnoj krađi, obaveštena je recepcija objekta u kojem je smeštena grupa, a od strane te recepcije obaveštena je i uprava preduzeća koje gazduje navedenim objektom. Odmah nakon saznanja o pričinjenoj krađi, ovlašćeno lice preduzeća i sobarica, koja je od strane oštećenih osumnjičena za navodno pričinjenu krađu, predmetni slučaj su prijavili Centru bezbednosti Budva. O tvrdnjama roditelja da je u zaključanu sobu ušla osoba, preturala po stvarima i ukrala novac, ukupno 650,00 evra, ne možemo dati nikakav odgovor, jer se istražnim radnjama povodom takvih slučaja bave nadležni organi, a ne uprava objekta.

To, da li je prijavljena krađa izvršena od strane jedne ili više osoba, koja količina novca, koje stvari su neovlašćeno otuđene i pod kojim okolnostima, uprava objekta i preduzeća, takođe ne može da zna – navodi se u odgovoru i dodaje:

 Ovom povodom želimo da ukažemo na činjenice koje se tiču preventivnog delovanja uprave objekta i osoblja koje radi u istom, a odnose se na: Objekat ima zaposlenog radnika za noćno obezbeđenje koji obilaskom unutar kruga objekta vodi računa o sigurnosti i bezbednosti gostiju i imovine, kako njihove tako i samog objekta; Objekat poseduje video nadzor koji je fokusiran na delu ispred ulaza u objekat; Zaposleni na recepciji su predstavnici turističe agencije i nastavnici, uostalom kao i svim gostima koji borave u objektu, ukazali na mogućnost da novac, nakit i druge dragocenosti mogu ostaviti u sefovima koji se nalaze na recepciji; Niko od članova navedene grupe nije našao za shodno da postupi po preporuci; Po rečima osoblja koje radi u objektu, domaćica i sobarice, od samog dolaska deca su ispoljila prilično komotno i raskalašno ponašanje u smislu iskazivanja nedovoljne brige za svoje stvari, a što se ogledalo u činjenici da su neuobičajeno dugo svoje torbe i prtljag držali po hodnicima objekata u kojima su dobili apartmane za smeštaj;

– Vrata od terasa apartmana ostavljali su otvorena za vreme dok nisu bili u istim, a na potrebu da ih moraju zatvarati ukazivalo im je osoblje objekta; Uprava objekta i preduzeća ne može odgovarati za lične stvari gosta. Uostalom, nijedan objekat ne preuzima takvu vrstu odgovornosti. Odgovornost svakako postoji za stvari, novac i dragocenosti koje gost poveri na čuvanje i o tome sačini dokument sa taksativno navedenim predmetima i iznosom novca koji je predat na čuvanje. Iskazujemo svoje žaljenje povodom ovog nemilog slučaja i očekujemo brzo i efikasno postupanje nadležnih istražnih organa – poručili su iz hotela u kojem su deca pokradena.

Foto: profimedia
Prijavili smo pljačku policiji

Jedna od osoba koja je zadužena za bezbednost dece na letovanju potvrdila je da je došlo do pljačke u hotelu.

– Lepo smo bili smešteni, ali neko je u subotu otključao sobe i iz kofera deci uzeo novac. Prijavili smo sve policiji, a kako deci ovo ne bi upropastilo letovanje, ponudili smo im novac da ne brinu. Hoćemo da upozorimo turiste da se ovakve stvari dešavaju i da budu veoma oprezni na letovanju, a naročito oni koji su sa decom – kaže izvor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *