SRPKINJA (21) PRONAĐENA MRTVA U ŠUMI: Njeno telo umotali u ćebe, majka nesrećne devojke: Još uvek čekam pravdu

 SRPKINJA (21) PRONAĐENA MRTVA U ŠUMI: Njeno telo umotali u ćebe, majka nesrećne devojke: Još uvek čekam pravdu

Foto: Facebook/Printscreen/Isabella Todorovic

Dvojica Švajcaraca osuđeni su u sredu zbog pomaganja Hezusu B. (40) da se otarasi tela Srpkinje Izabele Todorović (21), pre pet godina u Švajcarskoj. Dvojica Švajcaraca terete se da su pomogli Hezusu da njeno telo umota u ćebe, jorgan i u tepih, a potom ga ostavili u šumi.

Švajcarci uzrasta od 41 i 53 godine osuđeni su za krivično delo koje se u švajcarskom zakonu naziva remećenje mira mrtvih kao i na novčane kazne. Navodi se da su pomogli prijatelju, glavnom osumnjičenom Holanđaninu Hezusu B., da ukloni njeno telo iz svog stana. Ova presuda još uvek nije pravosnažna i na nju se može uložiti žalba. Osim toga, stariji optuženi osuđen je i zbog, kako se navodi, davanja lažnih izjava u korist Hezusa B.

– Težak dan za nas. Sve se vraća. Još uvek čekam pravdu – rekla je majka Izabele B. “Blick-u”.

Prošle godine osuđen je i Hezus B. na tri godine i osam meseci zatvora i 10 godina zabrane ulaska u zemlju.

Kako je tada pisao “Kosmo”, osuđen je zbog skrnavljenja tela i silovanja, ali ne i za ubistvo za koje se u početku sumnjičio, jer na sudu nije dokazano da je nesrećna devojka ubijena. Istragom je dokazano da je Holanđanin silovao nesrećnu devojku koja je potom umrla. Javno tužilaštvo takođe je ranije optužilo osumnjičene za posedovanje narkotika te su kažnjeni i za ta dela – preneo je tada portal.

Izabela Todorović nestala je krajem 2017. godine u Cirihu, a njeno telo je pronađeno tri meseca kasnije umotano u tepih u šumi kod Zezikona u švajcarskom kantonu Turgau. Njeno telo pronašao je vlasnik šume M. H. (78). Poslednji put je viđena u Cirihu, u jednom baru, a tamošnji mediji navodili su da je bila u društvu dvojice muškaraca.

Tadašnja istraga otkrila je da je Izabela preminula ubrzo nakon nestanka, u stanu Hezusa B. Uzrok smrti nije mogao biti razjašnjen, a stručnjaci su pretpostavili da je “najverovarnije umrla nakon konzumacije droge”.

Holanđanin tada nije pozvao hitne službe, već je u pomoć pozvao svoje prijatelje, dvojicu Švajcaraca. Zajedno su spakovali telo devojke u tepih, a potom su je dvojica Švajcaraca odvezli u šumu. Za to vreme Hezus se otarasio njenih stvari, prenose tamošnji mediji.

Pročitaj još

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *