“SREĆOM, TRAŽILA JE DA IDE NAPOLJE” Sudbonosnih PET MINUTA sprečilo još veću tragediju! Evo šta se desilo neposredno pre eksplozije u Smederevu!

 “SREĆOM, TRAŽILA JE DA IDE NAPOLJE” Sudbonosnih PET MINUTA sprečilo još veću tragediju! Evo šta se desilo neposredno pre eksplozije u Smederevu!


Komšije iz Ulice slobode u Smederevu ali i okolnih zgrada i dalje ne mogu da dođu sebi zbog svega što su preživeli u četvrtak uveče nakon eksplozije.

Devojčica koja živi u stanu ispred kog se u četvrtak uveče stanodavac razneo bombomza samo pet minuta je izbegla tešku nesreću jer je sa dedom izašla napolje. Kako pričaju komšije dan nakon detonacije, prava je sreća da dete nije bilo u stanu jer inače retko izlazi sa dedom.

Komšije iz Ulice slobode u Smederevu ali i okolnih zgrada i dalje ne mogu da dođu sebi zbog svega što su preživeli u četvrtak uveče, kada je oko 20.30 odjeknula snažna eksplozija na trećem spratu zgrade. Iako se najpre mislilo da je eksplodirala plinska boca, Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije narednog jutra je saopštilo da je vlasnik stana aktivirao eksplozivnu napravu i nastradao na licu mesta.

– On je došao do stana i ponovo je izbila svađa između njih, verovatno oko neplaćene kirije kao i prethodnih puta kada bi dolazili u sukob. U jednom trenutku samo je nešto puklo, čulo se kao da je bombardovanje. Nastao je opšti metež i u tom trenutku svi stanari su jurnuli ka izlazu iz zgrade – priča jedna komšinica koja je bila na licu mesta. Ubica koji je aktivirao eksploziv preminuo je na licu mesta, a dok su devojka (24) i njen brat (27) teže povređeni.

Veća tragedija izbegnuta je za dlaku jer je njihov otac Aleksandar samo nekoliko minuta ranije izveo Miljanino malo dete napolje. Miljanina koleginica ispričala je da kada je čula da je došlo do eksplozije, odmah je znala da su oni u pitanju.

– Čula sam da su našli zeca, a oni ga imaju, tako da sam odmah pretpostavila o čemu se radi. Srećom, njena ćerkica je tražila da ide napolje. Deda ju je izveo, bili su ovde pet minuta pre eksplozije. Deda je posle trčao do stana i izvlačio svoju povređenu decu napolje – priča koleginica za medije.

Mladić i devojka su zadobili teške telesne povrede, a srećom nisu životno ugroženi.

– Muškarac ima višestruke povrede po telu od šrapnela, svuda po telu su mu geleri, od glave, grudnog koša, trbuha i ekstremiteta. Nakon inicijalne dijagnostike uradili smo operaciju i izvadili mu nekoliko šrapnela iz prednjeg trbušnog zida. Srećom, nema povrede unutrašnjih organa, nije imao unutrašnje krvarenje i nije životno ugrožen. Ali, ima povredu oba oka, a na jednom će najverovatnije trajno izgubiti vid, za drugo je dijagnostika u toku i videćemo šta će kolege u Beogradu uraditi, da li će uspeti da mu sačuvaju vid – naveo je ranije dr Željko Smiljanić, pomoćnik direktora Opšte bolnice Smederevo.