SRBIJA U ŽALOSTI! Preminula Sofija (3) koja se borila sa opakom bolešću, otac van sebe: “Izgubila je poslednju bitku”

 SRBIJA U ŽALOSTI! Preminula Sofija (3) koja se borila sa opakom bolešću, otac van sebe: “Izgubila je poslednju bitku”

Foto: Društvene mreže

Preminula mala Sofija (3) koja se lečila od leukemije.

Trogodišnja devojčica Sofija Karadžić, koja je bolovala od leukemije, izgubila je najtežu bitku. Ovu tužnu vest putem video poruke saopštio je Sofijin otac Marko Karadžić.

 Sofija je izgubila poslednju bitku i nije više sa nama. Suzana i ja verujemo da je ona sada u Božijoj milosti i da je miluje njegova ruka. Odmoriće se. Hvala vam na svemu što ste učinili za nju, puno ste nam pomogli. – rekao je neutešni Marko kroz suze.

Sofija je bila veselo i zdravo dete do novembra 2020. godine. Roditelji su je zbog problema sa jetrom odveli na pregled.

Tada je imala 17 meseci. Imala je žute beonjače. Doktorka je mami rekla da nema potrebe da “diže frku” jer je u pitanju žutica. Međutim, i pre nego što je stigao kući, Marka, Sofijinog tatu, doktorka je zvala da se pod hitno vrati da uzme uput za Institut za majku i dete.

Kroz nekoliko dana joj je dijagnostikovana leukemija, C91.0 leukaemia lymphoblastica acuta. Sofija je bila na hemioterapiji sedam meseci nakon čega je dalje lečenje nastavljeno od kuće uz redovne kontrole i nadu da se bolest nikada neće vratiti.

Početkom septembra 2022. godine leukemija se vratila i za Sofiju su hemioterapija i transplantacija koštane srži bile jedini lek i nada za njen život. Nažalost, bolest je bila jača od ove hrabre devojčice.