SRBIJA NA UDARU ANTICIKLONA: Sutra lep i sunčan dan, ali ako živite u ovim krajevima zemlje ponesite kišobran

 SRBIJA NA UDARU ANTICIKLONA: Sutra lep i sunčan dan, ali ako živite u ovim krajevima zemlje ponesite kišobran

Foto: Shutterstock

Kako je naveo u svojoj najnovijoj prognozi, noći će biti sveže, posebno u planinskim kotlinama gde će jutarnje magle biti sve češće pojava.

– Tokom dana toplo uz temperature iznad proseka i najverovantije će se maksimumi kretati od +25 do +31 stepena Celzijusa. Vetar će biti slab, uglavnom istočni – naveo je.

– Tek posle 15. septembra stoji signal za moguću izmenu sinotopike uz narušavanje anticiklona, ali kako je taj datum jako daleko, a obzirom da će se posle 8. septembra nad tropskim Atlantikom nalaziti barem dva aktivna tropska ciklona (uragana) tek kasnije kada se sredina meseca približi moći ćemo bilo šta konkretnije da kažemo o toj mogućoj promeni.

Istakao je da je pred nama duži relativno topao i suv period i sve ide ka potvrdi njegovih očekivanja da će ovaj mesec u globalu biti suvlji i topliji od proseka.

A kako su najavili iz RHMZ-a Srbiju danas očekuje oblačno i malo toplije vreme, na severu sa dužim sunčanim intervalima.

Najniža temperatura od 13 do 17 stepeni, najviša od 24 stepena do 28 stepeni.

U narednim danima pretežno sunčano i postepeno toplije, samo u sredu i četvrtak u brdsko-planinskim predelima jugozapadne i južne Srbije uz promenljivu oblačnost, a tek ponegde moguća je kratkotrajna kiša.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *