SRBIJA IMA SPECIJALAN VAR: Vučelić sipa vatru – Nisam iznenađen, već zgađen

 SRBIJA IMA SPECIJALAN VAR: Vučelić sipa vatru – Nisam iznenađen, već zgađen

Foto: MN Press

Ne stišava se bura posle meča Partizana i Javora u 16. kolu Mozzart bet Superlige. Crno-beli su oštećeni na svom terenu, VAR je dva puta zakazao u Humskoj, pa su Ivanjičani uspeli da osvoje vredan bod na teškom gostovanju, 3:3.

Predsednik crno-belih Milorad Vučelić je revoltiran zbog dešavanja na meču sa Javorom.

– Šta možemo da učinimo? Ovo što smo tražili: da nam dostave komunikaciju sudije i VAR sobe. Prokomentarišeš li suđenje, ima da te kazne, to je sve tako… Nemoćan si, sudije su zaštićene od komentara, svega, klubovi ne smeju ništa da kažu. Imunitet, koji ne može da se meri… Niko nema takav! U prošlosti sam već kažnjavan: jedan sam od retkih prestupnika u srpskom fudbalu – istakao je Vučelić za Sportski žurnal.

Prvi čovek crno-belih je nastavio u ironičnom stilu.

– Možda je naš VAR specifičan, neki softver specijalan?! Ne znam… Trebalo bi pitati Filipovića: koji se softver koristi? Ovo što gledamo po svetu je nešto što je sasvim drukčije, ili se meni čini. Posmatram pažljivo te utakmice i, jednostavno, vidim čemu VAR služi: kad se poništavaju golovi, penali, sve ostalo… Ovde, izgleda, to ne služi kao pomoć, već kao pokriće.

Vučelić tvrdi da su za greške na meču sa Javorom odgovormni i glavni sudija Andrija Stojanović i VAR soba.

– Višestrano… Obostrano. Ne znam, svi su podjednako odgovorni u tim finesama: ovaj je trebao, pa nije bio intenzitet, ovo, ono… Sve smešni alibiji! Da li sam iznenađen? Jesam zgađen, ne i iznenađen – poručio je predsednik crno-belih.

Pročitaj još