“SRBIJA IMA NAJJAČU VOJSKU” Amerikanci KONAČNO priznali: Ovo je razlog zašto svi NAPADAJU našu zemlju!

 “SRBIJA IMA NAJJAČU VOJSKU” Amerikanci KONAČNO priznali: Ovo je razlog zašto svi NAPADAJU našu zemlju!

Ben Hodžis, američki general i bivši komandant NATO trupa u Evropi, otvoreno kaže da je Srbija problem za Zapad jer je “najveća vojna sila na Zapadnom Balkanu“!

Hodžis ističe da Srbija mora da bude svesna svog strateškog položaja u regionu, a da Rusija želi da je spreči u evrointegracijama.

Prema njegovim rečima, Evropska unija mora što pre da promeni strategiju prema Zapadnom Balkanu jer ljudi u Srbiji nemaju poverenje u podršku Zapada.

“Rusija želi haos”

Hodžis kaže da Srbija ima veoma značajnu stratešku poziciju u regionu i da bi trebalo da bude svesna svojih mogućnosti.

– Srbija jeste veoma važna iz više razloga. Ona je najveća vojna sila na Zapadnom Balkanu. Međutim, mislim da Srbija nije potpuno uverena u podršku Zapada i SAD. Na Srbiju najveći uticaj ima Rusija, a stabilan Balkan nije u interesu Moskve, ni najmanje… Ono što Rusija želi jeste da spreči države Zapadnog Balkana, a među njima i Srbiju, u daljim zapadnim integracijama – rekao je Hodžis, koji je “objasnio” i da je naša zemlja puna “agenata Kremlja”. 

– Postoje različite grupe, boračke organizacije, crkve i druge grupe koje vidim kao agente Kremlja. Sve ove grupe imaju samo jedan cilj, a to je da udalje Srbiju od Zapada i SAD. Beograd bi morao da bude svesniji svoje strateške pozicije i da preduzima hrabrije poteze… – kazao je Hodžis u intervju za “Radio Slobodna Evropa”.

Komentarišući ove navode, general Vladimir Lazarević kaže da Srbija kao najveća vojna sila u regionu polako postaje sve veći problem za zapadne strukture.

– Hodžis je američki general koji bolje poznaje Srbiju i njene vojne potencijale od mnogih zvaničnika sadašnje američke administracije. On, pritom, poseduje i profesionalnu hrabrost za izjavu o značaju i ulozi naše zemlje na Zapadnom Balkanu. Dovoljno je neostrašćen da prizna našu vojsku kao respektabilnu silu. Hodžis, međutim, nije jedini general koji ima takav stav. On veoma otvoreno i precizno govori da naša zemlja nije uverena u dobre namere Zapada i SAD i ja sam potpuno saglasan sa tim – poručuje Lazarević.

Zapadno licemerje

Ljuban Karan, potpukovnik KOS u penziji, kaže da je Hodžis “slika i prilika zapadnog licemerja“.

– Taj NATO general predstavlja se kao veliki poznavalac prilika na Zapadnom Balkanu, ali se iz skoro svake njegove rečenice vidi da on zapravo ništa ne razume. Hodžis kao jedinu mogućnost za Srbiju vidi evroatlantske integracije, a jedino zlo koje, prema njemu, ugrožava Srbiju i Balkan jeste Rusija. On boračke organizacije i SPC vidi kao agente Kremlja i kočnicu za prosperitet Srbije, a to su stubovi naše bezbednosti i slobode. Hodžis ništa ne razume i daleko od toga da nam želi dobro, jer podržava što brži ulazak lažne države Kosovo u NATO – zaključuje Karan.

“Kosovo mora u NATO”

Hodžis je naglasio da je od izuzetne važnosti da tzv. Kosovo što pre pristupi NATO alijansi.

– Članstvo u NATO bilo bi od velike važnosti za tzv. Kosovo, jer bi u tom slučaju ono bilo višestruko zaštićeno od Rusije. Moskva će pretiti, ali se neće usuditi da napadne NATO državu. Shvatam zašto tzv. Kosovo želi da pristupi NATO savezu i iskreno se nadam da će se to uskoro dogoditi – poručio je Hodžis.

Taj nam ne želi ništa dobro

– Daleko od toga da nam Hodžis želi dobro, pa on podržava ulazak lažne države Kosovo u NATO – kaže Ljuban Karan, potpukovnik KOS u penziji.

Moj ugao: Luka Kastratović, general

General Ben Hodžis je u pravu kada tvrdi da je Srbija najveća vojna sila na Zapadnom Balkanu i zato očekujem da će u narednom periodu Zapad uraditi sve kako bi umanjio vojni potencijal Srbije.