SRAMNO: Pojavio se snimak na kome dečak ubica posle masakra navodno govori o žrtvama (VIDEO)

 SRAMNO: Pojavio se snimak na kome dečak ubica posle masakra navodno govori o žrtvama (VIDEO)

Foto: Twitter/Printscreen

Nažalost, ni posle dvadesetak dana od nezapamćene tragedije u OŠ “Vladislav Ribnikar”, u kojoj je živote izgubilo devet učenika i portir, mladi ljudi širom Srbije nisu ozbiljno shvatili razmere postupka dečaka-ubice koji je šokirao i potresao Srbiju.

Uprkos brojnim medijskim sadržajima koji prenose bol i patnju roditelja stradalih, njihove rodbine, nastavnika i prijatelja, ali i u kojima stručnjaci na polju psihologije i pedagogije daju savete kako prebroditi stresan period u kojem se našlo celokupno društvo, mnogobrojni pojedinci zbijaju neukusne šale na račun celokupne situacije i pružaju otvorenu podršku maloletnom dečaku-ubici.

Tako se pre dva dana na TikToku pojavio snimak u kojem se nepoznati pojedinac predstavio kao lišeni slobode dečak-ubica iz “Ribnikara” i odgovarao na pitanja komentatora, od kojih su mu mnogi uputili i reči podrške.

– Jesam Kosta, može da potvrdi devojka pored mene. Ubio sam joj bivšeg dečka – kaže osoba sa video-snimka, karikirano izmenjenog glasa, što ne umanjuje monstruoznost samog čina, naprotiv.

Foto: Shutterstock/Društvene mreže

Lažni dečak-ubica odgovorio je na pitanje koja je smena u školi, rekavši da je prva. Nakon toga čuje se jeziv smeh.

Potom, lažni dečak-ubica traži da ocene njegovu lepotu na slici od 1 do 10.

Sam snimak je izazvao zgražavanje većinskog dela Srbije, koji ne može da pojmi da postoje lica koja su sposobna da naprave ovako neukusan i neumesan uradak, kojim se vređaju žrtve i njihovi najbliži.

U tom smislu, pojavio se i apel Ministarstvu unutrašnjih poslova, ali i drugim državnim institucijama, da spreče ovakve ispade na društvenim mrežama i smesta privedu pravdi počinioce ovakvih dela koji izazivaju uznemirenje javnosti.

TikTok kanalima najviše pristupaju maloletna lica, koja su i najpodložnija uticaju malignih sadržaja, te se brzim i efikasnim potezima nadležnih mogu preduprediti slične nesreće u budućnosti.

Snimak možete pogledati OVDE