SRAMNE SCENE NA CRNOGORSKOJ PLAŽI: Porodica iz Sandžaka izbačena zbog bizarnog razloga, SKANDAL kakav se ne pamti (VIDEO)

 SRAMNE SCENE NA CRNOGORSKOJ PLAŽI: Porodica iz Sandžaka izbačena zbog bizarnog razloga, SKANDAL kakav se ne pamti (VIDEO)

Foto: Srbija Danas/Shutterstock/Instagram Printscreen/192_rs

Plaža Rocky beach u blizini Utjehe u Crnoj Gori postala je epicentar skandala nakon što je vlasnik plaže izbacio porodicu, jer je ćerka nosila hidžab.

Incident, koji je zabeležen na video snimku izazvao je ogorčenje i kritike javnosti, istovremeno otvarajući pitanja o toleranciji i jednakosti na Crnogorskom primorju, navodi Sandžakpress.

Porodica je došla na plažu kako bi uživala u sunčanju i morskim radostima. Međutim, situacija se naglo pogoršala pošto je vlasnik plaže intervenisao i pokazao netoleranciju prema nošenju hidžaba. Na snimku se, navodi se, jasno čuje rasprava između vlasnika plaže i porodice, tokom koje je vlasnik izjavio: “Zato što mrzim muslimane”. Skandalozan video možete pogledati OVDE.

Ovakva izjava izazvala je oštru reakciju prisutnih i izazvala negativne komentare na društvenim mrežama. Kako su mnogi ukazali, plaža Rocky beach često privlači posetioce iz muslimanske zajednice, posebno Bošnjake i Albance. Negativan odgovor na vlasnikov postupak ukazuje na zabrinutost zbog moguće diskriminacije i netolerancije prema verskim manjinama.

Nadležne službe Crne Gore još nisu reagovale na ovaj incident, ali se očekuje da će javnost tražiti da se istraži ova situacija i preduzmu odgovarajuće mere kako bi se osigurala jednakost i poštovanje različitih identiteta na crnogorskom primorju.

Ostaje da se vidi kako će se situacija dalje razvijati i da li će ovaj incident pokrenuti širu diskusiju o toleranciji, raznolikosti i pravima verskih manjina u Crnoj Gori.