SPREMITE SE ZA NAGLI PAD TEMPERATURE! Meteorolog upozorava na osetno zahlađenje i minus: “DOLAZE NAM BURNI DANI”

 SPREMITE SE ZA NAGLI PAD TEMPERATURE! Meteorolog upozorava na osetno zahlađenje i minus: “DOLAZE NAM BURNI DANI”

Foto: Profimedia/ilustracija

Sutra osetno toplije uz jačanje južnog vetra, za vikend jače pogorašnje i zahlađenje. Sneg moguć I u nizijama. Saznajte kakvo vreme nas čeka sledeće nedelje u najnovijoj vremenskoj prognozi za Srbiju.

Vikend donosi uticaj jakog i složenog ciklona, pogoršanje, kišu, a u nedelju i jače zahlađenje. Kao posledica toga snega će od nedelje ujutro osim na planinama lokano biti i u nizijama te je i tamo moguće formiranje manjeg snežnog pokrivača, stoji u najnovijoj vremenskoj prognozi meteorologa Marka Čubrila.

– U subotu maksimumi i dalje visoki od +7 do +14, a u nedelju od +1 na seveozapadu do oko +13 na jugoistoku regiona. Uveče svuda osetno hladnije – prognozira Čubrilo.

Do srede hladno uz moguće povremene snežne padavine, posebno u ponedeljak i u noći ka utorku, ali tek kada ovaj jak ciklon napusti naše područje ima smisla govoriti i količini i rasporedu tih mogućih snežnih padavina, navodi se.

– Maksimumi od -1 do +3 stepena Celzijusa, dok bi minimumi oko 14.12. uz vedru noć mogli biti vrlo niski, od -10 do -3 stepena Celzijusa – upozorava Čubrilo.

Do 15.12. ostaje hladno, a zatim postoji velika neizvesnoat po pitanju razvoja sinoptike, kaže meteorolog.

 Svakako, pred nama je nekoliko vrlo burnih dana. Sutra jak jugo, otopljenje i pad vazdušnog pritiska, za vikend jače pogoršanje, prvo kiša, a zatim uz osetno zahlađenje i sneg – zaključuje Čubrilo.