SPREČENA JOŠ JEDNA TRAGEDIJA U DVORIŠTU ŠKOLE! Na dan beogradskog masakra u Nišu za dlaku izbegnuto krvoproliće!

 SPREČENA JOŠ JEDNA TRAGEDIJA U DVORIŠTU ŠKOLE! Na dan beogradskog masakra u Nišu za dlaku izbegnuto krvoproliće!

Foto: Shutterstock

Protiv učenika 8. razreda jedne osnovne škole u Nišu policija će podneti krivičnu prijavu za ugrožavanje sigurnosti jer je zatečen u dvorištu OŠ “Vožd Karađorđe” kako kako preti nožem vršnjaku iz te škole. Kako je potvrđeno Blicu u niškoj policiji, incident se desio 3. maja oko 19.30 časova u dvorištu ove niške škole.

Nišku policiju je alarmirao radnik obezbeđenja te škole, nakon čega je usledila njihova brza i efikasna akcija. Pripadnici interventne jedinice niške policije zatekli su u dvorištu Osnovne škole “Vožd Karađorđe” u centru grada učenika 8. razreda koji ne pohađa tu, već drugu školu, sa nožem u rukama kako preti vršnjaku iz Voždove škole. O incidentu je obavešteno Više javno tužilaštvo u Nišu koje je kvalifikovalo krivično delo kao ugrožavanje sigurnosti i naložio policiji da protiv osumnjičenog maloletnog učenike podnese krivičnu prijavu u redovnom postupku.

Incident u Nišu se desio na dan kada je, nekoliko časova ranije u Beogradu, učenik OŠ “Vladislav Ribnikar” Kosta Kecmanović (14) ubio iz pištolja osam učenika i radnika obezbeđenja te škole, a ranio šest đaka i jednu nastavnicu.