SPREČEN UPAD GLISEROM UKRAJINSKIH DIVERZANATA U ENERGODAR: Ruska vojska ih likvidirala u blizini nuklearke Zaporožje (VIDEO)

 SPREČEN UPAD GLISEROM UKRAJINSKIH DIVERZANATA U ENERGODAR: Ruska vojska ih likvidirala u blizini nuklearke Zaporožje (VIDEO)

Foto: Youtube/Printscreen/ Freemasonry Watch 2

Ruska vojska je likvidirala ukrajinsku diverzantsku grupu u blizini nuklearne elektrane Zaporožje. Ona je 30. oktobra osujetila pokušaj Oružanih snaga Ukrajine da iskrcaju diverzantsko-izviđačku grupu u blizini nuklearne elektrane (NPP) Zaporožje.

Portparol ruskog Ministarstva odbrane general-potpukovnik Igor Konašenkov rekao je na brifingu da je grupa imala zadatak da prodre u grad Energodar.

Jedan gliser ukrajinskih oružanih snaga je uništen tokom pokušaja iskrcavanja ukrajinske diverzantsko-izviđačke grupe u gradu Energodar u Zaporoškoj oblasti – rekao je general-potpukovnik Konašenkov.

Prema rečima portparola, u poslednja 24 sata tri puta su ukrajinske snage granatirale Energodar i teritorije pored Zaporoške NE, sa ukupno 10 granata. Prisustvo predstavnika Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) u postrojenju nije odvratilo Kijev, smatra Konašenkov.

Uprkos prisustvu predstavnika IAEA u nuklearnoj elektrani Zaporožje, kijevski režim nastavlja sa provokacijama kako bi stvorio pretnju od katastrofe koju je napravio čovek – rekao je portparol. NE Zaporožje zauzela je ruska vojska u martu, samo nekoliko dana nakon početka specijalne operacije u Ukrajini.

Ranije ovog meseca, postrojenje je zvanično prešlo pod vlasništvo Rusije nakon što su teritorije Zaporoške oblasti koje su pod kontrolom ruske vojske aneksijom i referendumom pripojene Ruskoj Federaciji.

Ukrajina je izvela desetine napada na nuklearku u Zaporožju tokom poslednjih nekoliko meseci, u onome što su ruski zvaničnici opisali kao “nuklearnu ucenu”. U mnogim napadima korišćeno je oružje koje su isporučile članice NATO-a, uključujući lutajuću municiju i precizno navođene projektile.

NE Zaporožje i obližnja teritorija ostaju pod strogom kontrolom ruske vojske. Uprkos tome, Ukrajina verovatno neće uskoro zaustaviti svoje napade na postrojenje.

Pročitaj još