ŠOK VESTI IZ TRSTENIKA! Đaci koji su maltretirali profesorku dolaze u školu najnormalnije – direktor NIJE DONEO ODLUKU o kazni

 ŠOK VESTI IZ TRSTENIKA! Đaci koji su maltretirali profesorku dolaze u školu najnormalnije – direktor NIJE DONEO ODLUKU o kazni

Foto: TwitterPrintscreen – @noviput

Direktor Tehničke škole u Trsteniku još uvek nije doneo odluku o kažnjavanju učenika koji su 9. novembra profesorki izmakli stolicu!

Podsetimo, trojica učenika maltertirali su profesorku i sve to snimali. Jedan od njih joj je izmakao stolicu, drugi je snimao, a treći je video-zapis plasirao na društvene mreže. Ponižena profesorka je nakon toga otvorila bolovanje, a protiv trojice učenika je pokrenut vaspitno-disciplinski postupak. Tokom trajanja ovog postupka jedan od učenika se ispisao iz škole, a prema pisanju pojedinih medija, otac jednog od dečaka doneo je u školu lekarsko mišljenje, da je dečak neuračunljiv.

Prošle nedelje je nastavničko veće donelo jednoglasan predlog da se nasilni učenici kazne izbacivanjem iz škole, međutim direktor još uvek nije doneo odluku o kazni.

– Direktor još nije doneo odluku. On se pravda time da se proverava da li je ispoštovana procedura na svim poljima. Ti učenici dolaze u školu, ponašaju se opušteno kao da neće snositi nikakve sankcije – navodi izvor iz ove škole.

Iz Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu navode da su trenutno u fazi prikupljanja potrebnih obaveštenja, te da nisu u mogućnosti da komentarišu do sada pribavljene dokaze i dokumentaciju, kao i ocenu pravne snage tih dokaza.

– Kada je reč o uračunljivosti, koja se posebno potencira u komentarima, ukazaćemo, sada, jedino to da ista predstavlja osnov krivice koja je, pak, nužan element krivičnog dela. Pritom, krivično zakonodavstvo reguliše način i postupak u situacijama kada se pojavi sumnja u uračunljivost osumnjičenog lica. Istovremeno, ponavljamo da ovo tužilaštvo intenzivno radi na potpunom rasvetljenju ovog događaja koji, po stavu ovog tužilaštva, ima obeležja krivičnopravnog – navodi se u saopštenju VJT u Kruševcu.

Izvor: Kurir

Pročitaj još

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *