ŠOK DETALJI IZ ISTRAGE! U trenutku nesreće u Grčkoj, na stanici u Larisi PRAVILI ŽURKU: “Iz hale čula se pesma…”

 ŠOK DETALJI IZ ISTRAGE! U trenutku nesreće u Grčkoj, na stanici u Larisi PRAVILI ŽURKU: “Iz hale čula se pesma…”

Foto: Tanjug/AP Photo/Giannis Papanikos

Žalba advokata višestruko povređene žrtve u nesreći u Grčkoj baca novo svetlo na stravičnu tragediju.

Kako je Giorgos Barcokis pomenuo dok je razgovarao sa SKAI-jem, oni su mu dali informaciju kasno sinoć. Stanovnici kraja u kom se dogodila tragedija rekli su mu da je kobne noći, nakon polaska voza, u holu stanice održana proslava uz muziku, prenosi grčka “Protothema”.

– Dobio sam informaciju od stanovnika oblasti OSE Larisa , gde se nalazi stanica. Rekli su mi da su se u trenutku nesreće iz hale stanice Larisa čule pesme i klicanje. Kao zabava… Ovo se desilo posle 11 uveče , posle polaska vozova. Čim je voz krenuo iz Larise, muzika je počela – rekao je gospodin Barcokis, advokat Lazosa Papazisisa u građanskim parnicama.

Naime, kako je naveo, rečeno mu je da se konkretna situacija sa pesmama preko stanice dešavala drugi dan zaredom.

Foto: Tanjug/AP Photo

Podsetimo, čitava Grčka zavijena je u crno nakon što je u sudaru putničkog i teretnog voza kod Larise poginulo najmanje 57 ljudi.

Spasilačke službe još tragaju za preživelima, a porodice žrtava ispred bolnice u Larisi čekaju da identifikuju svoje najmilije.

Juče su železničari u Grčkoj održali štrajk zbog rastućeg gneva javnosti prema vlastima. Štrajk je usledilo posle protesta u Atini, Solunu i gradu Larisi, u blizini mesta katastrofalnog sudara.

Spasioci i dalje prolaze kroz spaljene vagone u potrazi za žrtvama.