SNAŽNO NEVREME KREĆE KA SRBIJI U NOĆI IZMEĐU OVA DVA DANA: Slovenija i Hrvatska prve na udaru, evo šta se sprema

 SNAŽNO NEVREME KREĆE KA SRBIJI U NOĆI IZMEĐU OVA DVA DANA: Slovenija i Hrvatska prve na udaru, evo šta se sprema

Foto: Shutterstock

Pred nama je vedra i ugodna noć, u većini predela i relativno sveža, a osim kod nas, opasnosti od oluja nema ni u širem regionu, što neće biti slučaj tokom sutrašnjeg dana. U utorak će u Srbiji biti sunčano i toplo, uz temperature od 29 do 33°C, u Beogradu do 31°C.

Tokom dana iznad Alpa se očekuje formiranje veoma snažnih grmljavinskih sistema. Oni će do kraja dana i večeri zahvatiti Sloveniju, sever Hrvatske i zapad Mađarske i doneti ovim predelima veoma jake grmljavinske oluje i obilne pljuskove, ali i opasnost od grada, veoma jakih gromova i nepogoda. Ovaj sistem odraziće se na Srbiju u vidu umerenog naoblačenja u severnim i centralnim predelima.

Ipak, grmljavinski i olujni sistem u nastavku večeri premeštaće se dalje na istok preko Slavonije. Dobra vest je da će na svom putu ka Srbiji ovaj snažan grmljavinski sistem postepeno slabiti.

Foto: Shutterstock

Do Vojvodine će stići uglavnom nakon ponoći, odnosno u drugoj polovini noći i u sredu ujutro i to kao znatno oslabljen u odnosu na Sloveniju i Hrvatsku. Ipak, u delovima Vojvodine očekuju se lokalni pljuskovi sa grmljavinom, ali opasnosti od jačih oluja i nepogoda nema.

U sredu pre podne, osim u Vojvodini, lokalni pljusak sa grmljavinom očekuje se ponegde i u delovima južnije od Save i Dunava.

U drugom delu dana u svim predelima Srbije biće suvo i pretežno sunčano. Četvrtak i petak doneće sunčano i veoma toplo, a znatno jače zahlađenje i pogoršanje vremena očekuje se tokom vikenda, uz obilnije padavine i uz mogućnost nepogoda i jačih oluja.