SNAŽNA OLUJA PARALISALA HRVATSKU, NAJGORE TEK DOLAZI! Zagreb, Velebit i Split na UDARU, poslato HITNO upozorenje građanima!

 SNAŽNA OLUJA PARALISALA HRVATSKU, NAJGORE TEK DOLAZI! Zagreb, Velebit i Split na UDARU, poslato HITNO upozorenje građanima!

Foto: Youtube/Printscreen/Večernji list

Na širem području Zagreba zabeleženo je više od 40 munja, a meteorolozi najavljuju jake lokalne pljuskove i grad sa prolaznim olujnim vetrom.

Najveća koncentracija je iznad Medvednice, a nevreme će se premeštati prema jugu. Jaka kiša poplavila je pojedine puteve na zagrebačkoj Kustošiji i Lukšiću. Javna vatrogasna jedinica Grada Zagreba od 15 sati u odradila je 13 intervencija, od kojih 12 ispumpavanja vode.

Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda su uputili upozorenje i pozvali građane na oprez zbog mogućeg jačeg grmljavinskog nevremena.

– Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom – saopšteno je iz DHMZ. 

Velika koncentracija munja je zabeležena i na Velebitu, istočno od Knića, kao i na području kod Nove Gradiške. Kako prenosi hrvatski portal 24sata, haos je zabeležen u KutiniZadarskoj i Sisačko-moslavačkoj županiji, gde 79 vatrogasaca ispumpava vodu i radi na sanaciji, nakon što je nevreme izazvalo poplave, a voda ušla u objekte i poplavilo puteve, saopšteno je iz Hrvatske vatrogasne zajednice (HVZ).

Nevreme je, navode, pogodilo Split, gde je oluja rušila stabla i poplavila puteve.