SNAGE DNR UŠLE U SOLEDAR I BAHMUT! Rusi neće u Avdejevku već opkoljavaju grad, Ukrajincima ostavljen izbor

 SNAGE DNR UŠLE U SOLEDAR I BAHMUT! Rusi neće u Avdejevku već opkoljavaju grad, Ukrajincima ostavljen izbor

Foto: Youtube/Printscreen

U Soledar i Artjomovsk (Bahmut) ušle su snage DNR. U industrijskoj zoni vode se borbe, saopštio je portparol Narodne milicije DNR Eduard Basurin. On je dodao da niko ne namerava da ulazi u Avdejevku. Snage DNR okružuju grad. Pripadnici ukrajinskih snaga imaće izbor, ili da polože oružje ili da poginu, istakao je Basurin.

Izvidnica LNR pronašla stranu municiju kod Soledara

Pripadnici posebnog izviđačkog bataljona Narodne milicije LNR pronašli su municiju strane proizvodnje na bivšim ukrajinskim položajima kod Soledara u DNR. Oni su uspeli da neutrališu nemačku protivavionsku minu DM12, predviđenu za uništavanje neprijateljskih oklopnih vozila. Mina je prilično retka.

Osim toga, na minobacačkom položaju pronađene su strane mine kalibra 120 milimetara, što još jednom dokazuje činjenicu direktnih isporuka zapadnog naoružanja ukrajinskim trupama.

Prethodno je prema nezvaničnim informacijama iz Soledara, nakon što je osvojena fabrika “Knauf”, ukrajinska vojska se bez borbe povukla iz istočnog dela grada. Ruska vojska je potom započela “čišćenje” ovog područja. Kako je javio ruski ratni reporter Evgenije Podubni, ukrajinske jedinice su počele da se povlače u pravcu Artjomovska (Bahmuta).