“SMRSKANI AUTOMOBILI, PREVRNUTI KAMIONI, OBORENO DRVEĆE…” Neviđena oluja STIGLA u Srbiju, pustoši sve pred sobom (FOTO/VIDEO)

 “SMRSKANI AUTOMOBILI, PREVRNUTI KAMIONI, OBORENO DRVEĆE…” Neviđena oluja STIGLA u Srbiju, pustoši sve pred sobom (FOTO/VIDEO)

Foto: Instagram Printscreen/192_rs/Facebook Printscreen/HR Vrijeme

Fotografije koje stižu sa severa zemlje, pokazuju veliki intenzitet oluje. Prema snimcima objavljenim na društvenim mrežama, vide se neverovatni prizori usled nepogoda koje i dalje traju.

Nevreme praćeno vetrom, gradom i kišom, prouzrokovalo je velike štete. Obaralo je drveće i otežavalo saobraćaj.

Vozila su se jedva probijala zbog jačine padavina

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ), ranije danas izdao je upozorenje na oblačnost i nepogode koje stižu iz Bosne i Hercegovine i promenio prognozu – umesto u petak nevreme je krenulo već danas.

– Pljuskovi i grmljavine koji se na području severne Srbije očekuju danas u drugom delu dana, a sutra u većem delu naše zemlje, lokalno će biti praćeni gradom, jakim ili olujnim vetrom i količinom padavina većom od 20 mm za kratko vreme.

Veliko snažno nevreme pogodilo je danas Čazmu u Hrvatskoj i pričinilo ogromnu materijalnu štetu. Za sada još nema informacija da li ima povređenih.

– Velika šteta, otvoren korov, smrskani automobili, prevrnuti kamioni, oboreno drveće. Nema struje u celom gradu i kako sada stvari stoje, neće je biti dva dana jer je srušen dalekovod od 35 kilovata, a nema ni struje – rekao je gradonačelnik Čazmana Dinko Pirak, koji trenutno sa županom Markom Marušićem obilazi grad.

Policija takođe još nema informaciju da li je neko stradao u nevremenu. Javljaju im se uglavnom građani čija je imovina oštećena.

Pročitaj još