“SMEŠNI I GLUPI FALSIFIKATI POSTALI OBELEŽNE UKRAJINACA” Kadirov nakon navodnog napada na džamiju: Još jedan lažnjak

 “SMEŠNI I GLUPI FALSIFIKATI POSTALI OBELEŽNE UKRAJINACA” Kadirov nakon navodnog napada na džamiju: Još jedan lažnjak

Foto: Profimedia

Šef Čečenije Ramzan Kadirov demantovao je lažne ukrajinske medije da su čečenske jedinice uništile džamiju u Severodonjecku.

– U nizu velikih ukrajinskih medija šalje se još jedan lažnjak da su navodno čečenske jedinice uništile džamiju u Severodonjecku. Kao “dokaz” navode čak i fotografiju na kojoj je heroj Rusije Zamid Čalajev. Autor ovog lažiranja je izvesni imam Timur Beridze, napisao je Kadirov na svom Telegram kanalu.

Prema njegovim rečima, smešni i glupi falsifikati postali su obeležje ukrajinskih njuzmejkera.

– Na primer, ne znaju koje gradove je Čalajev oslobađao. On nije bio u Severodonjecku i Rubežnoj, ali je tamo bio moj pomoćnik, general-major Apti Alaudinov… Inače, fotografija je snimljena u selo Zolotoje, a na njemu “Zarobljena je neprijateljska municija, izvučena iz podruma ukrajinskog privremenog štaba. Objava o tome je bila na mom kanalu 24. juna, gde su same kutije sa granatama savršeno vidljive. Činjenica je da ovo nije dvorište džamije, napominje Kadirov.

On je dodao da oslobađanje stambenog naselja Severodonjecka od strane ruskih boraca nije bilo praćeno artiljerijskim granatiranjem, ali su sa ukrajinske strane haubice M777 radile u stambenim naseljima veoma dugo i prljavo.