SLEDI SELDIBA U ARENU: Zvezda dobija novu dvoranu

 SLEDI SELDIBA U ARENU: Zvezda dobija novu dvoranu

Foto: Srbija Danas

Održao je danas Nebojša Čović, predsednik Crvene zvezde dugu konferenckiju za medije na kojoj se dotakao brojnih tema, prevashodno u vezi Evrolige, kao i slučaja Kampaco, ali je pokrenuo i temu potencijalne izgradnje nove dvorane. Otkrkio je Čović i da li će na tu temu razgovarati sa Maršalom Glikmanom, izvršnim direktorom Evrolige.

 – Sve u svemu, nadam se sastanku sa Glikmanom koji je 29. decembra bio na jednoj utakmici, a 30. nije bio na drugoj utakmici u Beogradu. Ali dobro, nadam se da sednemo, popričamo i da se najzad upoznamo. Znam ga kao konsultanta Đordijevog, mada se nismo videli – istakao je Čović. – I još nešto da mu objasnim i da mu kažem kakvi su naši planovi oko eventualne izgradnje nove hale u Beogradu. A dotle korišćenje hale koja je gradsko vlasništvo i koju sam imao priliku da gradim kao tadašnji gradonačelnik Beograda, a to je Arena. Jer, i Zvezda će verovatno preći u Arenu da odigra određeni broj utakmica. Nije to jednog kluba hala, kao što nije ni ”Pionir”. Drugo, da mu kažem koliko smo spremni da damo para za vajld kard.  Na merkantilna pitanja dobiće i merkantilne odgovore. U smislu saradnje, komercijalnog pristupa. Košarka nisu samo pare ili strašan ambijent. Na istorijskoj utakmici protiv Partizana koju je Zvezda dobila nije bio strašan ambijent. Bio je bolji, ali nije bio strašan. Znamo mi zašto se i to potencira. Imamo sad 27. januara derbi, pa ćemo videti kako ćemo ga organizovati.

Novinare je zanimalo da Čović pojasni svoju najavau oko izgradnje nove dvorane.

 – Možemo i mi da uđemo u varijantu izgradnje hale. Može da gradi Barselona, možemo i mi. Možemo da napravimo zajednički pristup sa partnerima. To je sad moderno da se tako grade hale. Mislim da je Beogradu neophodna hala. Nije dovoljna samo Arena. I ova hala treba da se renovira, sa širokim hodnicima na 11-12 hiljada mesta, što je sasvim pristojno – zaključio je Čović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *