SKUPLJA NOVAC ZA NJENO LEČENJE! Mina Vrbaški pokazala humanost na delu – uplatila ogroman iznos i tu nije stala

 SKUPLJA NOVAC ZA NJENO LEČENJE! Mina Vrbaški pokazala humanost na delu – uplatila ogroman iznos i tu nije stala

Foto: Instagram printscreen/minavrbaski

Mina Vrbaški ima veliki broj pratilaca na društvenim mrežama. Sada je rešila da iskoristi svoju popularnost na Tiktoku i da učini jedno dobro delo.

Bivša zadrugarka se često odaziva humanitarnim akcijama. Sada je igrala mečeve na Tiktoku, a sav dobijeni prihod prosledila je za Bebino lečenje.

Veliki broj rijaliti učesnika je odazvalo ovoj humanitarnoj akciji i pozvalo je svoje fanove da pošalju poruku 1437 na 3030 i da pomognu Bebi u ovoj borbi.

Mina se sada oglasila za domaće medije i objasnila nešto više o ovoj akciji.

Mina Vrbaški
Foto: Srbija Danas

– Već dugo razmišljam o ovakvoj ili nekoj sličnoj akciji jer sam ja prva javna ličnost koja je postala lajver na tiktoku. Tek par meseci nakon mene su svi ostali krenuli i retko ko je javno odlučio da bar deo novca odvoji i prosledi u humanitarne svrhe. Ja sam odlučila da svojim primerom bar malo motivišem i druge javne ličnosti koje uzimaju velike svote novca od TikTok-a, da bar deo odvoje i daju nekome kome je potrebnije – rekla je Mina za Espreso i nastavila:

Mina Vrbaški
Foto: Instagram printscreen/minavrbaski

– Ja sam odlučila da sve dok se ne skupi novac za Bebu svaki dan snimam lajvove i celokupnu zaradu prosleđujem fondaciji Budi Human za njeno lečenje. Skupljanje pomoći za nju traje do 9. avgusta, mada ja sam optimistična i ubeđena da cemo i ranije skupiti taj novac. Kako ne bi došlo do nekakve zloupotrebe ili spekulacija o njoj, odlučila sam da nakon svakog lajva objavim sliku prihoda i račun uplate. Razočarala sam se u mnoge ljude koji su na tiktoku i nisu se odazvali pozivu samo da dođu kao gosti na 15 minuta da budu tu dok se skuplja novac. Izdvojila bih od javnih ličnosti Anu Spasojević i Anju Todorović koje su se jedine odmah odazvale ovoj akciji, takođe i tiktokere Lejdi, Makedoniju i da nekoga sada ne zaboravim, ali postoje dobri ljudi koji žele da pomognu i njih treba spomenuti, ovi drugi nisu zaslužili ni da im se spominje ime.

Podsećamo, Snežani Svilar Bebi dijagnostikovana je Multipla skleroza 2000. godine. Snežana je do sada imala više desetina relapsa. Kako je prolazilo vreme, njeno zdravstveno stanje se pogoršavalo i stepen invaliditeta se povećavao. Beba sada ne može da se kreće bez pomagala. Jedini način da se zaustavi dalja progresija bolesti je HSCT terapija u Moskvi.

Ukoliko želite da pomognete Bebi u ovoj borbi, u nastavku saznajte na koji način to možete učiniti:

Budi human
Foto: Printscreen/budi human