SKANDAL U ŠKOLI: Nastavnici gledali kako PREBIJAJU dečaka sa posebnim potrebama

 SKANDAL U ŠKOLI: Nastavnici gledali kako PREBIJAJU dečaka sa posebnim potrebama

Foto: Srbija Danas

Slučaj se dogodio 25.januara ali je postao viralan  nakon što se pojavio sinimak događaja koji je objavila dečakova baka. 

Tri pomoćna nastavnika su otpuštena nakon što je pretučen jedanaestogodišnji dečak sa posebnim potrebama. Oni su nezainteresovano posmatrali nemili događaj.

Na snimku koji je dobio KHOU se vidi kako dečaka identifikovanog kao Sekai na pod obara krupniji učenik sa posebnim potrebama. Nakon što je nesrećni dečak uspeo da ustane, drugi učenik ga opet obara i nastavlja da udara kao što se vidi na snimku. 

Inače, Sekai ima autizam a njegov intelektni kapacitet je na nivou deteta od četiri – pet godina.

– Odrasli su sve nemo posmatrali kao što se vidi na snimku. Nisu pokušali da pomognu mom detetu da ustane sa zemlje. Nisu mu ponudili nikakvu pomoć. Čak nisu ni poverovali da je povređen. – za KHOU rekla je  dečakova baka koja ima starateljstvo nad Sakijem nakon što su mu oba roditelja preminula.

– Oni moraju dobiti otkaz, ovde ne sluze ničemu. Ne rade svoj posao kako treba. – Dodala je baka kao i da dečaka ne moze da povuče iz škole jer to ne bi bilo dobro za njega.

Škola se oglasila nakon događaja, ističu kako svi nastavnici na početku svake školeske godine prolaze obuku za  ,,nenasilnu i kriznu intervencij”

Ostalo je nerazjašnjeno da li je dečak zadobio fizičke povrede.

Pročitaj još