ŠKALJARCA MUČILI PA GA NA KRAJU ZAKOPAO U DVORIŠTE SVOJE VILE! Čak 13 kamiona koristili za OVO – Bojaniću preti doživotna robija

 ŠKALJARCA MUČILI PA GA NA KRAJU ZAKOPAO U DVORIŠTE SVOJE VILE! Čak 13 kamiona koristili za OVO – Bojaniću preti doživotna robija

Foto: Twitter/Printscreen/@fatihaltayli/Europol

Tursko tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv jednog od vođa kavačkog klana, Željka Bojanića, kao i vlasnika italijanskog restorana u blizini njegove vile Hakana K., zbog sumnje da su učestvovali u otmici, mučenju, i ubistvu “škaljarca” Rista Mijanovića u novembru 2020. godine.

Risto Mijanović
Foto: Police Turkey

Kako se navodi u optužnici, sumnja se da je Mijanović 10. novembra ubijen, a potom zakopan u dvorištu Bojanićeve vile, koja je potom naredne godine prekopana kako bi se sakrili tragovi. Za dvojicu osumnjičenih za ovaj zločin, tužilaštvo traži kazne doživotnog zatvora i navodi da se sumnja da je ovo, kao i ubistvo vođe “škaljaraca” u Istanbulu u septembru 2022. organizovao rođak Radoja Zvicera, Radoje Živković Žuti.

Svedoci-saradnici

– Nakon podizanja optužnice za ubistvo vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića, u naselju Šišli u Istanbulu 8. septembra prošle godine, tužilaštvo je podiglo novu optužnicu i to za ubistvo Rista Mijanovića – preneli su turski mediji.

Misterija nestanka Mijanovića, kog je i svedok-saradnik Srđan Lalić pominjao pred Specijalnim sudom kao Rileta Kapetana, čije su namamljivanje, komadanje i bacanje u more planirali u Istanbulu, rasvetljena je posle hapšenja Živkovića, pošto su kod njega pronađene fotografije golog i vezanog Mijanovića u Bojanićevoj vili.

Turski mediji prenose i da je srpska policija učestvovala u rasvetljavanju ovog zločina, pošto je poslala dokumentaciju i fotografije koji se odnose na otmicu Mijanovića 9. novembra 2020, a u kojima se navodi da je “fijat doblom” prebačen u vilu. Iste fotografije mučenja “škaljarca” pronađene su i u telefonu Živkovića, koji je uhapšen posle ubistva Vukotića.

Radoje Živković Žuti
Foto: Police Turkey

– Policija je odmah pokrenula akciju u vili Ormanada, koja pripada Bojaniću. Prekopano je dvorište, ali telo nije nađeno – podsećaju turski istražitelji i dodaju da je nova optužnica protiv “kavčana” ima 50 stranica i u njoj je navedeno da su fotografije na kojima je Mijanović vezan upoređene sa enterijerom Bojanićeve vile, i da nema sumnje da je u njoj bio vezan.

– Zid, vrata, orman, mašina za veš i mašina za sušenje veša na slikama na kojoj je Mijanović potpuno su isti, fotografija golog muškarca vezanih ruku i nogu, odgovara izgledu prostorija vile Željka Bojanića. Uvidom u fotografije dvorišta vile u kom je sahranjen, u razmeni informacija koje su dostavile srpske vlasti, utvrđeno je da je konstrukcija bašte u međuvremenu promenjena – navode oni i dodaju da su i prostorije u kojima je držan renovirane, da bi se prikrili tragovi zločina, a da je Bojanić, kada je saznao da policija ima fotografije mučenja, telo prebacio na drugo mesto 2021.

Sakrili telo

Utvrđeno je da je tokom iskopavanja za izgradnju magacina u bašti vile odveženo 13 kamiona zemlje. Policija je zaključila da su izmene koje su napravljene na bašti imale za cilj da sakriju telo. U odbranu, Bojanić je naveo da je kopao kako bi napravio magacine – otkrili su izvori iz Turske.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *