SJENICA ZAVIJENA U CRNO Ubio bivšu ženu i njene roditelje, ranio još troje – sve to pred malom decom, a onda je tek usledio haos

 SJENICA ZAVIJENA U CRNO Ubio bivšu ženu i njene roditelje, ranio još troje – sve to pred malom decom, a onda je tek usledio haos

Foto: Društvene mreže

Mnogi zločini počinjeni na teritoriji Srbije uznemirili su javnost. Neki od njih su toliko surovi da se i godinama, ali i decenijama kasnije sa jezom govori o njima, a akteri krvavih pirova služe dugogodišnje robije ili su sami presudili sebi. U kategoriji Najjeziviji zločini u Srbiji podsećamo vas na neka monstruozna dela koja su odnela nevine živote i zavila u crno mnoge porodice, ali i cela mesta u kojima su se desili.

Pre nepune tri godine Srbija je ostala zgrožena – u selu Rasno kod Sjenice 15. januara Enedin Turković (44) upao je u porodičnu kuću i ubio bivšu suprugu Biseru Šemović (44), njenog oca Fehima (64) i majku Šefku (60), dok je Biserinog brata Bekima Šemovića (35) teško ranio! To nije sve. U krvavom piru lakše je ranio i komšinicu i njenog sina.

Posle masakra Enedin je pobegao, a potom je izvršio samoubistvo u blizini rodnog sela Dolići. 

Kako je sve počelo?

Enedin i Bisera su godinama bili zajedno i iz tog braka imaju dvoje dece – ćerku i sina (u godini kada se ubistvo dogodilo mališani su imali 6 i 8 godina). Prema prvim informacijama, oni živeli u Nemačkoj. Iako su se razveli, nastavili su da žive tamo, samo odvojeno. Bisera je došla u Srbiju sa decom kako bi sa njenima provela praznike. Isto je uradio i Enedin.

Foto: Informer

– Turković je tokom praznika dva puta dolazio u kuću Šemovića kako bi posećivao decu i bivšu ženu, a prema svedočenju rođaka i komšija, nije pravio probleme i njihovi susreti prolazili su u miru. Navodno, juče je trebalo da Bisera sa decom otputuje za Minhen – rekao je sagovornik Kurira nakon zločina i rekao kako je Enedin u subotu ujutru ponovo došao, ali su se posvađali.

– Enedin je pokucao na vrata koja je otvorila Bekimova supruga. Kada je videla pištolj, počela je da vrišti i pobegla je u sobu u kojoj su bila Enedinova i Biserina deca i njena beba. Prema rečima komšinice, on je prvo počeo da psuje, pa da puca na ukućane, ali je zanimljivo da u sobu u kojoj su bili snaja i deca nije ulazio – ispričao je izvor Kurira i dodao:

– Izrešetao je ženu, tasta i taštu! Ljudi su padali kao pokošeni, jedni preko drugih! Dva tela su nađena u dnevnoj sobi, a jedno u hodniku kuće. Biserinog brata Bekima je teško ranio, a lakše su povređeni i komšinica i njen sin koji su se zatekli u kući Šemovića, jer su došli na kafu. Potom je pobegao.

Stravičan prizor

Rođak ove porodice je naišao na stravičan prizor. On je odmah pozvao policiju i Hitnu pomoć, i upravo je taj potez spasio Biserinog brata koji je bio pogođen sa više hitaca u grudi i desnu ruku. 

– Rođak koji je ušao u kuću posle zločina video je decu kako sede u ćošku jedne sobe zagrljena – otkrio je izvor iz istrage.

Turković je pucao iz “tetejca”, za koji je imao dozvolu za držanje. Ispalio je 11 metaka iz dva šaržera

Foto: Informer

– Nije imao prijavu ni za saobraćajni prekršaj, a kamoli da je šta drugo uradio u životu. Živeo je dvadesetak godina u Nemačkoj, ima državljanstvo ove države, a razvod sa Biserom teško ga je pogodio, odvojenost od dece najteže, najverovatnije je procenio da za njega nema više života – ispričao je jedan od komšija porodice Turković.

Monstrum izvršio samoubistvo

Nakon što je otkriven zločin, policija, žandarmerija i helikopter MUP krenuli su u potragu za monstrumom. Nakon nekoliko sati, on je lociran u blizini rodnog sela Dolići, oko 25 kilometara od mesta zločina.

– Kada je video da su ga opkolile policijske snage i pozvale da se preda, on je pištoljem pucao sebi u glavu – ispričao je Kurira. 

Inače, Bisera Enedina nikad nije prijavljivala za nasilje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *