“SITUACIJA VRI” Vučić poslao jasnu poruku – I ZA MENE JE PITANJE STATUSA KOSOVA ZAVRŠENO!

 “SITUACIJA VRI” Vučić poslao jasnu poruku – I ZA MENE JE PITANJE STATUSA KOSOVA ZAVRŠENO!

Foto: Printscreen

“Ako Kurti kaže da je za njega pitanje status Kosovo završeno – dobro. Ja sam mu zahvalan. Jer je i za mene pitanje statusa završeno”, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

– Tu svršenost statusa baziram na jednom dokumentu, Rezoluciji 1244 Ujedinjenih Nacija – istakao je Vučić, upitan da prokomentariđe izjavu kosovskog premijera Aljbina Kurtija da je za njega pitaje statusa Kosova završeno.

Ukazao je da situacija na severu Kosova, što se srpskog naroda tiče, “vri”.

– Prekipelo je svima, i u Ranilovu i u Šilovu, i u Donjim Budrigama. O Metohiji neću ni da govorim. Ti ljudi žive teško, a o onima na Severu neću ni da pričam – rekao je Vučić, dodavši da je posredi sistematski progon.

Ukazao je da Kurti računa “na silu zapadnih zemalja”, da ne poštuje dogovore i neće da se vraća u prošlost sem kad to njemu odgovara.

Vučić danas boravi u poseti Norveškoj, gde se susreo sa kraljem Haraldu V. Znate da Norveška bolje i tačnije dijagnostikuje situaciju od svih na terenu i da je neko ko čuva mir. U skladu sa tim razgovarali smo o Kosovu i Metohiji, o samom procesu dijaloga – kazao je predsednik Srbije .

Dodao je da je tema razgovora bila i energetika.

– Ono prioritetno što smo razgovarali je energetika. Jutros je ministarka Đedović imala svoje razgovore, mi večeras imamo razgovore sa norveškim kompanijama oko ulaganja u našu zemlju – dodao je predsednik.

– I to je suština, postoji ogromna zainteresovanost za rešavanje energetskog problema. Mi smo razgovarali i unutar naše delegacije, kao da obezbedimo finansije i uložimo u obnovljive izvore energije kako bi na mvazduh i voda bili čisti. Moramo da radimo i hidroelektrane. Zato nam je potrebna pomoć Norveške – rekao je Vučić.