SILOVAO ŽENU, PA JE ŽIVU ZAPALIO! Nadzorne kamere snimile sve

 SILOVAO ŽENU, PA JE ŽIVU ZAPALIO! Nadzorne kamere snimile sve

“Neverovatno zao i srednjovekovan u svom varvarstvu.” Tim rečima je škotski sud osudio Risa Beneta za ubistvo Džil Barkli (47), majke dvoje dece koja je silovana, a zatim živa spaljena. Ris je osuđen na doživotnu kaznu zatvora..

U septembru prošle godine, Barkli se zabavljala u pabu “Spider’s web” u Aberdinu i krenula kući. U pabu je bio i Ris Benet (23), koji je pratio ženu, javlja “Bild”.

Prema izveštajima britanskih medija, snimci sa nadzorne kamere pokazuju kako je Benet najpre sustigao svoju žrtvu oko 0.51 sati. Može se videti i kako uplašena 47-godišnjakinja usporava i pokušava da izbegne svog mučitelja sve dok obojice ne nestanu iz kadra.

Na suđenju pred Vrhovnim sudom u Edinburgu se razjasnilo ono što se tada dogodilo: Ris Benet je savladao službenicu naftne kompanije i odvukao je na udaljeno imanje. Tamo je nekoliko puta udario s metalnom cevi.

Nakon silovanja, 23-godišnjak je otišao do svog kombija i uzeo kantu benzina. Izlio ga je na ženu i zapalio je. Forenzički izveštaji su pokazali da je Barklijeva u to vreme bila živa. Da bi prikrio zločin, Benet je čak spalio odeću svoje žrtve, koju je prethodno otkinuo sa njenog tela.

Telo Džil Barkli pronađeno je oko 3.30 ujutru.

Optuženi na sudu nije želeo da se seća ničega, ali je priznao zločin.

Čak je i njegov branilac priznao: “Ne verujem da se sud bavio mnogim tako užasnim slučajevima kao što je ovaj.”