ŠEST SATI PAKLA U KOLIMA SA MASOVNIM UBICOM Taksista do detalja opisao vožnju sa Blažićem – da se naježiš!

 ŠEST SATI PAKLA U KOLIMA SA MASOVNIM UBICOM Taksista do detalja opisao vožnju sa Blažićem – da se naježiš!

Foto: SrbijaDanas/shutterstock/printscreen

Taksista (65) iz Smedereva, kog je Uroš Blažić oteo 4. maja kasno uveče posle jezivog masakra u selima kod Mladenovca, vozio je masovnog ubicu punih šest sati po sporednim seoskim putevima kako bi izbegavali policijske patrole i blokade.

Tek oko 5.30 narednog jutra Blažić je izašao iz taksija u Vinjištu, nakon čega je taksista pozvao policiju i dva sata kasnije zločinac je uhapšen. 

NOVA ODLUKA SUDA: Obelodanili šta će biti sa ubicom iz Mladenovca

OTKRIVENO ŠTA SE DEŠAVALO PAR SATI PRE MASAKRA U MLADENOVCU: Evo šta je ubica rekao porodici pre krvavog pohoda

ISTRAGA OTKRILA: Uroš Blažić pucao na još troje ljudi

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu taksista je skoro sat i po pričao šta je sve preživeo te noći dok je vozio zločinca. Iako je od traumatičnog susreta sa Urošem prošlo skoro mesec dana, taksista je i dalje uznemiren jer strahuje od osvete Blažićevih rođaka, pošto je pomogao u njegovom hapšenju.

Sporednim ulazom izbegao novinare

Taksista ni pre, a ni posle saslušanja nije želeo da razgovara sa novinarima i čak je tražio, što mu je i omogućeno, da iz zgrade tužilaštva izađe na sporedan izlaz.

Njegov iskaz nije se mnogo razlikovao od onoga što je dan ranije ispričala 19-godišnja devojka, koju je taksista vozio kad mu je kobne noći, oko 23.30, kod naplatne rampe Mali Požarevac u auto uleteo pomahnitali Blažić i naredio mu da vozi, preteći bombom. I taksista i devojka videli su da Uroš ima dve bombe, ali u tom trenutku nisu znali da je ovaj samo sat ranije pobio osmoro mladih ljudi.

Duže od dva sata su se vozili sporednim putevima do sela Bogdanovica kod Uba, gde je devojka izašla iz vozila. Ona je usput slagala Uroša da je trudna kako bi se ovaj sažalio na nju i poštedeo joj život. Taksista i Uroš su se zatim naredna četiri sata vozili po seoskim putevima prema Kragujevcu, sve dok nisu stigli do Vinjišta, gde je masovni ubica izašao iz vozila.

Smogao snage da odmah pozove policiju

Uprkos preživljenoj traumi i strahu, taksista je smogao snage i hrabrosti da odmah pozove policiju. Ekipe specijalaca MUP odmah su se uputile u to selo, pa je Uroš lociran i uhapšen u kući svog ujaka.

Prema nezvaničnim saznanjima, do sada je tokom istrage saslušano 20 svedoka, a za sledeću sedmicu planirano je da još sedmoro njih da iskaz u tužilaštvu.  

Osim Uroša, uhapšeni su i njegovi otac i ujak jer je u njihovim kućama nađen arsenal nelegalnog oružja i svi su trenutno u pritvoru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *