SERIJSKI UBICA HARA GLAVNIM GRADOM: Ubijen još jedan beskućnik i to na posebno JEZIV i GNUSAN način, policija zgrožena, javnost UZNEMIRENA

 SERIJSKI UBICA HARA GLAVNIM GRADOM: Ubijen još jedan beskućnik i to na posebno JEZIV i GNUSAN način, policija zgrožena, javnost UZNEMIRENA

Foto: Profimedia

Serija brutalnih ubistava beskućnika potresla je austrijsku prestonicu od jula. U subotu je otkriveno još jedno telo – s odsečenom glavom.

Kako javlja “Bild”, beskućnika je želeo da poseti njegov poznanik koji je otišao do gustog žbunja u kom je čovek najviše voleo da spava, na ivici rekreativnog područja Vinerberg. Kako je rekao, nisu se videli pola godine.

Ali, kada je stigao do tog mesta, učinilo mu se da je ono pusto. Ipak, primetio je vreću za spavanje, koja je ležala u 50 centimetara dubokoj udubini. Zbog onoga što je ugledao zadrhtao je – nejgov prijatelj je ležao mrtav na leđima, već skeletizovan – i obezglavljen.

Istražitelji su pronašli odsečenu glavu nekoliko metara od tela sa rupom veličine novčića. Iako su se životinje dočepale leša, brzo je postalo jasno da je čovek umro tuđom krivicom.

-Povreda kosti ukazuje na upotrebu velike sile, ne može se pretpostaviti da je došlo do nesreće – rekao je zvaničnik Državne službe kriminalističke policije.

To je treći beskućnik ubijen ovog leta u Beču. U tri druga napada dva muškarca su poginula, a jedna žena je preživela sa teškim povredama. Muškarac (56) je 12. jula na klupi u parku izboden nožem. Mađar beskućnik preminuo je od brojnih uboda.

Beskućnica (51) probudila se 22. jula na mestu gde je spavala nedaleko od Viner Rizenrada sa teškim posekotinama i ubodnim ranama. Napadač je pobegao, a ona je preživela. U noći 9. avgusta, beskućnik (55) napadnut je nožem u Jozefštatu. Od teških povreda u bolnici je podlegao povredama.

Kancelarija bečke državne kriminalističke policije vidi vezu između tri krivična dela na osnovu toka zločina, vremena zločina i izbora žrtava.

Dosadašnje istrage su pokazale da pre zločina nije bilo svađa sa žrtvama i da od žrtava ništa nije ukradeno – saopštila je policija. Još nije jasno da li se najnoviji slučaj ubistva takođe uklapa u seriju.

“Udruženje prijatelja bečke policije” ponudilo je 10.000 evra za korisne informacije. Istražitelji su do sada dobili više od 50 dojava.