SENZACIONALNO OTKRIĆE PRED MUNDIJAL: Mitrović želeo da napusti reprezentaciju Srbije

 SENZACIONALNO OTKRIĆE PRED MUNDIJAL: Mitrović želeo da napusti reprezentaciju Srbije

Foto: MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije ne može da se zamisli bez Aleksandra Mitrovića. Najbolji strelac u istoriji naše reprezentacije biće glavni adut Orlova i na Svetskom prvenstvu Kataru, koje počinje 20. novembra, a malo ko zna da je sjajni napadač Fulama želeo da napusti nacionalni tim. Za sva vremena…

– Ostaće upamćeno da je Aleksandar Mitrović promašio penal protiv Škotske za plasman na Evropsko prvenstvo. Bio je to jedan od najtežih trenutaka u mojoj karijeri. Nikad nisam rekao ranije, ali sam razmišljao možda i o povlačenju iz reprezentacije. Kreneš da preisputuješ sebe da li je važno da opet igraš fudbal. Svašta mi se motalo po glavi sedam, osam dana. Prva četiri nisam bukvalno ustao iz kreveta. Zasmisli, ceo život se spremaš za taj trenutak, radiš, treniraš svakodnevno… U sedmici koja je prethodila utakmici sa Škotima šutnuo sam 20 penala, sve je izgledalo super, dođe trenutak kad svi veruju da ćeš da daš gol, vide sebe u tvojoj poziciji. I ti odeš i – promašiš. Da li je moguće? Šta više da uradiš? Kao da sam razočarao svoj narod i celu zemlju”, istakao je Mitrović u RTS serijalu “Na putu za Katar”.

Srećom, glava se ohladila i Mitrović je nastavio sa igrama u reprezentaciji. Bukvalno se preporodio, kao i ceo nacionalni tim, pa je najbolje partije u karijeri pružao u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru. Uoči šampionata sveta prisetio se još nekih dešavanja posle duela sa Škotskom.

– Posle dva dana smo gostovali Mađarskoj, nisam ni putovao na taj meč. Imao sam stomačnih problema, povraćao danima. Pustio sam bradu, bio sam kao pop, ha-ha-ha… Tada sam očvrsnuo i sada bih opet šutirao tako važan penal kao protiv Škotske – jasan je Mitrogol.