SEDMORICI ISTIČE UGOVOR: Partizan sa poptuno novim timom sledeće sezone?

 SEDMORICI ISTIČE UGOVOR: Partizan sa poptuno novim timom sledeće sezone?

FOTO: MN Press

Košarkaši Parttizana su ostavili sjajan utisak u Evroligi, ali nisu izdržali do kraja majstorice plej-ofa sa Real Madridom, pa je plasman na fajnal-for ove sezone ipak ostao san za crno-bele.

U klubu uz Humske okrenuće se borbi za trofej u ABA ligi, a nema sumnje da čelnici Partizana već uveliko razmišljaju o sklapanju tima za narednu sezonu.

Očekivanja javnosti su sada porasla i nema sumnje da navijači crno-belih veruju da bi za 12 meseci mogli da načine koji korak više u Evroligi. Osnovni preduslov je da u klubu ostane Željko Obradović koji ima ugovor i za sledeću sezonu, pa ova tema ne bi trebalo da se nađe na dnevnom redu po završetku sezone.

Problеm za Partizan je što sedmorici košarkaša ističu ugovori, a u pitanju su, bez izuzetka, nosioci igre: Kevin Panter, Zek Ledej, Dante Egzum, Džejms Naneli, Janis Papapetru, Aleksa Avramović i Matijas Lesor. Njima je cena skočila i bićepotrebno više novca zadržati ih u Beogradu.

Sigurno je da će crno-beli pokušati da zadrže većinu sa ovog spiska, a konkretnija skica tima biće jasnija posle konačne odluke Evrolige o timovima koji će dobiti “pozivnicu” za naredni ciklus Evrolige. Posle svega urađenog prethodnih meseci bilo bi suludo da Partizan ostane bez evroligaške vize za narednu sezonu.