SEDAM DANA OD NJEGA NI TRAGA NI GLASA! Majka mladića koji se utopio u Vlasinskom jezeru SKRHANA BOLOM, uputila HITAN apel

 SEDAM DANA OD NJEGA NI TRAGA NI GLASA! Majka mladića koji se utopio u Vlasinskom jezeru SKRHANA BOLOM, uputila HITAN apel

Foto: Društvene mreže

Sedmi dan kako na Vlasinskom jezeru traga za mladićem iz Leskovca, rodom iz lebanskog sela Togačevce. Njegova majka, koja je sa suprugom i sinom odmah doputovala iz Francuske, rekla je da su svi iznemogli i da apeluje na Vladu Srbije i nadležno Ministarstvo da pošalje više spasilaca u potrazi za telom njenog sina.

Njen sin utopio se nasred jezera prilikom oluje kada se za kratko vreme uzbrkalo jezero i podigli talasi. Bio je sa bratom od tetke na skuteru, čiji je skuter bio, ali ga je tog momenta vozio njen sin. Vetar je prevrnuo skuter, pa su obojica skliznula u vodu. Njihovi drugovi su zatekli pola sata kasnije brata momka koji se utopio kako se održava na vodi, a drugog momka nigde nije bilo. Kasnije je brat ispričao da su njegove poslednje reči bile da mu je to poslednji dan života.

Bio je “neustrašiv plivač”

Majka priča da je njen sin bio više nego odličan, čak, neustrašiv plivač i da je baš zbog toga u šoku što nije uspeo da se spase.

– Od prve godine smo ga vodili na more, skakao je sa najviših stena, takmičio se, a uvek bi pritekao u pomoć onima koji bi se plašili vode ili imali problema u vodi – objašnjava.

Živeli u Parizu

Porodica ima sopstvenu kuću u jednom od živopisnih sela kraj Pariza, gde su se preselili kada se otac razboleo, a njih troje rade u Parizu. Stariji sin (32) je oženjen i ima suprugu i dete, koji su ostali u Francuskoj.

– Bili smo srećna i presrećna porodica. Svi smo učestvovali u kupovini stana u Leskovcu u kome je sin najviše vreme provodio, ovog leta je sve vreme bio tu i uživao sa društvom. Ne znam zašto nam se ovo desilo, valjda je Bog tako hteo – preispituje sudbinu svog veselog sina, koji je bio omiljen u društvu i dodaje da su svi jednoga dana planirali da se vrate u svoju zemlju Srbiju.

– Jer, tamo si uvek stranac, a vidimo da se u Srbiji može nešto raditi, da se nešto menja – navodi.

Jezero bez čamca i spasioca

Međutim sve je poremetio nesrećni slučaj.

– Na kraju smo snage, ali odavde ne idemo dok se njegovo telo ne pronađe. Dodatni problem je i moj bolestan suprug, pa ja moram i oko njega. Što se mene tiče, ne pijem lekove za smirenje jer hoću svesna da preživim dok se vrši potraga za sinom, ili da ne preživim. A svi imamo osećaj da je on još tu sa nama – objašnjava.

Ono što je posebno buni i žalosti je što Vlasinsko jezero nema spasioca i čamac.

– To su primetili i iz francuske ambasade i pitali se kako ovoliko veliko jezero nema makar jednog spasioca i jedan čamac, jer da ih imalo, moj sin bi danas bio živ. Postoji osmatračnica, ali na njoj nema nikog – tvrdi majka.

Rekli su joj da je zabranjeno kupanje u jezeru, ali tvrdi da ona i ostali okupljeni oko porodice nisu videli tablu sa takvim obaveštenjem. O jezeru se stara opština Surdulica.

Apel Vladi Srbije

Ona kaže da je nedovoljan broj spasilaca Žandarmerije i dodaje da će se porodica, prijatelji i drugovi okupiti negde u Leskovcu, da ih “svet vidi” i da apel dopre do Vlade Srbije.

– Ovde su ukupno šest ronilaca sa jednim čamcem, koji se naizmenično po trojica menjaju pri ulasku u vodu. Sjajni su profesionalci, ali to je nedovoljno. Ovde je još četiri čamca sa sonorima, ali niko sem ronilaca žandarmerije ne može da zaroni. Zapravo, ima nas mnogo po jezeru s čamcima, ali svi na površini vode – priča skrhana majka za Jugmediu.